MILICA ZAVETNICA O KURTIJU I ĐILASU: Njih dvojica imaju zajednički problem, a to je što predsednik SSP nije predsednik Srbije

Novosti online

11. 02. 2024. u 17:19

PREDSEDNICA Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski, reagovala je na zajedničko učešće samoproglašenog kosovskog premijera Aljbina Kurtija i predvodnika probriselske opozicije Dragana Đilasa, na panel diskusiji u Skoplju, rekavši da se radi o krajnje neodgovornom postupku predsednika SSP, posebno imajući u vidu trenutak u kome se susret odigrava, odnosno par dana nakon diplomatske bitke u Savetu bezbednosti UN.

МИЛИЦА ЗАВЕТНИЦА О КУРТИЈУ И ЂИЛАСУ: Нјих двојица имају заједнички проблем, а то је што председник ССП није председник Србије

Foto Tanjug

Đurđević Stamenkovski ne isključuje mogućnost da se ovim susretom šalje poruka "ako Vučić neće da prihvati Kurtijeve ultimatume, ima ko hoće, i to u roku od odmah".

- Dokazani progonitelj Srba na KiM Aljbin Kurti i njegova propaganda ovo će iskoristiti da poprave svoj imidž, i to nažalost koristeći, jedan deo opozicije u Srbiji.

Đurđević Stamenkovski ne isključuje mogućnost da se ovakvim događajima šalje i implicitna poruka "da je opozicija mnogo poželjniji sagovornik za Kurtija nego aktuelna vlast. A to možda i ne treba da čudi, jer je argumentacija koju je Kurti izneo u Savetu Bezbednosti UN, u delovima identičn saopštenjima i izjavama probriselske opozicije u Srbiji. E sad, ko od koga prepisuje, ili možda imaju istu centralu, to su već zanimljiva pitanja", kazala je Đurđević Stamenkovski.

Međutim, ona ističe da Kurti i Đilas imaju jedan zajednički problem.

- A taj problem je što predsednik Stranke slobode i pravde nije predsednik Srbije.

Ona na kraju izjave ističe da ovim postupkom Dragan Đilas brutalno obmanjuje narod, jer je tokom izborne propagande Kurtijevo ponašanje nazvao "suludim", a sada je lider kosovskih Albanaca očigledno neko sa kim se može razgovarati za istim stolom, i to javno, i to na temu progresivnih politika. A jedina progresija koja je vezana za Kurtija je progresija nasilja i etničkog čišćenja ", zaključila je Đurđević Stamenkovski.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)