PREMIJERKA NA SVEČANOJ AKADEMIJI: Sretenjski ustav je jedan od najznačajnijih pravnih spomenika Evrope celokupnog 19. veka (FOTO)

Novosti online

15. 02. 2024. u 15:15

PREDSEDNICA Vlade Republike Srbije Ana Brnabić govorila je danas na Sretenjskoj akademiji “Kulturna diplomatija”, u okviru proslave Sretenja - Dana državnosti Srbije u Kragujevcu.

ПРЕМИЈЕРКА НА СВЕЧАНОЈ АКАДЕМИЈИ: Сретењски устав је један од најзначајнијих правних споменика Европе целокупног 19. века (ФОТО)

Foto: Instagram

- Sretenjski ustav nije bio isključivo prvi osnovni pravni akt Srbije, već i jedan od onovremenih najdemokratskijih ustava u čitavoj Evropi. Teritorijom mala, ali duhom, slobodarstvom, nepokorom i vizijom snažna Kneževina Srbije iznedrila je na ovom mestu jedan od najznačajnijih pravnih spomenika Evrope celokupnog 19. veka.

​Ideje i ideali sadržani u Sretenjskom ustavu odlučno su i javno proklamovali temeljne vrednosti koje već vekovima baštini naš srpski narod. Sloboda, nezavisnost, miroljubivost, samo su neki od ideala vešto inkorporirani u sadržaj Sretenjskog ustava - poručila je premijerka.

BONUS VIDEO: I ONOG KURTIJA DA UHAPSITE: Građanin u Nišu imao poruku za predsednika Vučića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!