KFOR DEMANTOVAO LAŽI KURTIJEVIH MEDIJA: Srpski vojnici nisu uperili oružje u civile na KiM

Милица Шкорић
Milica Škorić

17. 02. 2024. u 19:54

MISIJA Kfora demantovala je večeras vest i fotografiju koju su danas objavili pojedini prištinski mediji, a koja navodno prikazuje srpsku jedinicu koja upire oružje u civile na teritoriji Kosova i Metohije, ističući da je reč o zajedničkoj patroli Kfora i Vojske Srbije na administrativnoj liniji.

КФОР ДЕМАНТОВАО ЛАЖИ КУРТИЈЕВИХ МЕДИЈА: Српски војници нису уперили оружје у цивиле на КиМ

foto kfor

- Ove informacije nisu tačne i ne odražavaju šta se zapravo dogodilo. Danas, oko 14.45, letonska jedinica KFOR-a spremala se da započne planiranu sinhronizovanu patrolu sa Vojskom Srbije, duž obe strane administrativne linije. U vreme snimanja dotične fotografije, letonsko osoblje je koordiniralo sa svojim srpskim kolegama, koji su se nalazili na njihovoj strani administrativne linije - navodi se u saopštenju Kfora.

Napominje se da je letonski odred bio pozicioniran dalje iza svog vođe, koji je bio uključen u koordinaciju aktivnosti sa Vojskom Srbije.

- Slika je mogla biti isečena kako bi se isključili delovi koji prikazuju letonskog lidera kako razgovara sa vođom srpskih oružanih snaga - ističe se u saopštenju i dodaje da je sinhronizovana patrola sprovedena na profesionalan način i uz puno poštovanje dobro utvrđenih procedura.

KFOR nastavlja da sprovodi svoj mandat UN-a, obezbeđujući sigurno i bezbedno okruženje za sve zajednice koje žive na Kosovu i Metohiji, u svakom trenutku i nepristrasno, zaključuje se u saopštenju KFOR-a.

BONUS VIDEO: ĐILAS I NjEN TIM UNIŠTAVAJU SRBIJU - Presrećna Viola fon Kramon čestitala Kosovu „Dan nezavisnosti“

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!