ŠAPIĆ: SNS nije dao kvorum kako bismo dobili još vremena za moguće dogovore

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

22. 02. 2024. u 00:03

PREDSEDNIK Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da poslanici Srpske napredne stranke nisu dali kvorum na sednici Skupštine Beograda kako bi dobili još vremena za moguće dogovore.

ШАПИЋ: СНС није дао кворум како бисмо добили још времена за могуће договоре

Foto: Printskrin/RTS

-Konstitutivna sednica Skupštine Beograda u ponedeljak je započeta, jer da nije, probili bismo zakonski rok koji je bio do 21. februara, što bi značilo da se odmah ide na nove izbore. Poslanici SNS-a nisu dali kvorum da bismo dobili još desetak dana i kako bismo omogućili da dodjemo eventualno do neke i legalne i legitimne većine, rekao je Šapić za TV Insajder.

On je dodao da naprednjaci još nisu razgovrali sa Branimirom Nestorovićem, ali da jesu sa Aleksandrom Jerkovićem iz grupe građana "Nema nazad, iza je Srbija".

Prema njegovim rečima, Jerković je bio spreman da uđe u ozbiljnije razgovore oko formiranja većine, ali je dodao da ti razgovori nisu završeni.

-Jerković se javio kada smo uputili otvoreni poziv, naveo je Šapić, istakavši da nije bilo nikakvih pokušaja kupovine glasova, kao i da su nesuglasice unutar te grupe počele mnogo pre izbora.

Komentarišući nove podele unutar liste "Mi - glas iz naroda" i napuštanje te grupacije od strane Branislava Nestorovića i Aleksandra Pavića, Šapić je rekao da je za SNS legitimni predstavnik Branislav Nestorović i da će sa njim razgovarati do kraja.

Dodao je da će nove beogradske izbore, ako ih bude, biti teško spojiti sa lokalnim u junu ili julu.

-Ne mogu protiv zakona - rokovi su zakonski, naglasio je Šapić.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu