VUČIĆ: U petak razgovaram sa kolegama iz SNS-a o izborima u Beogradu

Tanjug

28. 02. 2024. u 15:57

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će u petak po podne sa kolegama iz Srpske napredne stranke razgovarati o izborima u Beogradu, da on lično nije promenio stav i da smatra da treba ići na izbore, ali da je odluka o tome na onima koji imaju vlast u stranci.

ВУЧИЋ: У петак разговарам са колегама из СНС-а о изборима у Београду

Foto: Tanjug

U izjavi novinarima u Tirani, gde učestvuje na Samitu Ukrajina - Jugoistočna Evropa, Vučić je rekao da njegovi stranački prijatelji i šefovi stranke smatraju da treba da se formira vlast u Beogradu, pošto kažu da imaju većinu.

- Ja nisam menjao svoj stav do sada, ali sam im obećao da ću razgovarati sa njima u petak po podne - naveo je Vučić i dodao da će sutra predveče kada se vrati odmah imati susret sa predsednikom Centralnoafričke Republike koji će biti gost naše zemlje.

- I sa njim imam tet-a-tet sastanke i organizujem večeru za njega. U petak imam mnogo obaveza, ali u petak po podne mogu da razgovaram sa njima, pa ću vas obavestiti - rekao je Vučić.

Kako je rekao, on do sada nije video razlog za promenu svog stava o Beogradu.

- Ako nemate pun legitimitet, ne vidim razlog da se ne ide na izbore, ali oni imaju vlast u stranci i oni donose odluke. Hvala im na tome što su me pitali i što će sačekati moje mišljenje, pa ćemo da vidimo - rekao je Vučić.

Vučić je objasnio da bi ponovljeni izbori za beogradsku vlast, ukoliko ona ne bude oformljena na sednici 3. marta, mogli da se održe samo 21. ili 28. aprila.

- Tada ističe rok i ako nema vlasti, ti izbori mogu da budu samo 21. ili 28. aprila, jer rok za to iznosi 45 do 60 dana, a trećeg vikenda od 3. marta je Uskrs. Van tog okvira od tih 60 dana, mogu da budu samo ako se formira većina za izbor predsednika Skupštine grada - rekao je Vučić.

On je precizirao da bi u tom slučaju, ako se izabere predsednik Skupštine grada, oni mogli da se održe do kraja maja.

- Verovatno 26. maja, ali ako toga ne bude, u opticaju su samo ova dva datuma. To nema veze ni sa OEBS-om, ODIHR-om, već samo sa zakonom. Mi moramo da se držimo zakona i Ustava - rekao je on.

Vučić se osvrnuo i na izveštaj ODIHR-a o izborima koji su održani 17. decembra.

- U izveštaju niko ne pominje izbornu krađu, niti može da pominje, jer je nije bilo. Naša obaveza je da postupamo u skladu sa preporukama ODIHR-a i verujemo da će nadležni organi to dobro razumeti - rekao je on.

BONUS VIDEO: Srbija protiv nasilja traži ukidanje države Srbije!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)