ŠOLAKOVO TAJKUNSKO GLASILO: Lažima hoće da spreči pomoć srpskom narodu na KiM

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

14. 03. 2024. u 17:15

FIRMA “Rad 028” u obavezi je da zarad istine i pre svega interesa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji najoštrije demantuje neistinite, tendenciozne i maliciozne natpise objavljene u tajkunskom Šolakovom glasilu “Radar” koje lažno pokušava da diskredituje poslovanje firme “Rad 028” i to na najgrublji mogući način bez ikakvih dokaza i činjenica.

ШОЛАКОВО ТАЈКУНСКО ГЛАСИЛО: Лажима хоће да спречи помоћ српском народу на КиМ

Dragan Šolak, Foto Printskrin

Na prvom mestu, firma “Rad 028” posluje transparentno i u skladu sa svim važećim zakonskim propisima i procedurama, a svaki ugovor sklopljen je u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama i to putem otvorenih postupaka koje svako može da prati i ima uvid u njih na zvaničnom Portalu javnih nabavki. 

Konkretno, sprovođenje javnih nabavki na koje se Šolakovo glasilo poziva u tekstu, pokrenuto je u skladu sa zakonom krajem avgusta 2023. godine, dakle više nedelja pre tragičnih događaja u Banjskoj na koje ovaj opozicioni pamflet zlonamerno aludira. 

Firma “Rad 028” ugovore je zaključila nakon okončanog postupka javnih nabavki u skladu sa zakonskom procedurom i propisanim rokovima. 

Dodatno, sredstva niti su opredeljena za “nespecifikovane nabavke” niti za bilo čije “ćutanje” kako to maliciozno tvrdi ovaj nedeljnik, već za pomoć i podršku srpskom narodu u pokrajini. Konkretno, sredstva iz Programa raspodele i korišćenja podsticajnih sredstava za privredni i ekonomski razvoj za 2023. godinu su  opredeljena za nabavku proljoprivrednih mašina, mašina za proizvodnju, alata, opreme, građevinske mehanizacije, proizvodne opreme za sve srpske sredine na Kosovu i Metohiji koje se na osnovu javne nabavke dele u skladu sa potrebama stanovništva, a na osnovu jasno definisanih kriterijuma i odlukama komisija. 

Na drugom mestu, svi poslovi koje firma “Rad 028” realizuje na prostoru Kosova i Metohije su ili završeni ili su u toku, a jedino što je zaustavljeno jesu radovi koje blokiraju vlasti u Prištini, poput zgrade Univerziteta, škola, puteva na severu KiM. 

To jasno dokazuje da nijedan od poslova koje zaključuje firma “Rad 028” nemaju veze sa onim što autori i nalogodavci ovog teksta pokušavaju da insinuiraju, a što možemo videti sinhronizovanim udarima iz Beograda, ali i Prištine. 

Cilj ovakvih napada je jasan, preko firme “Rad 028” naneti štetu državi Srbiji i srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, jer je jedini cilj aktuelne vlasti u Prištini jeste zaustaviti sve projekte koje država Srbija finansira na prostoru KiM. Ovakvi tendenciozni i neistiniti tekstovi mogu poslužiti kao alibi za nove zabrane Prištine u srpskim sredinama, što je nažalost postala svakodnevna praksa.

BONUS VIDEO:  DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)