KURTI ODBIO PREDLOG, NI EKSOBAR GA NIJE UBEDIO: Moramo nešto hitno da uradimo

Милица Шкорић
Milica Škorić

15. 03. 2024. u 13:44

SPECIJALNI izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je da nije uspeo da ubedi Aljbina Kurtija da promeni odluku o zabrani upotrebe dinara i da se nada da će do dogovora doći glavni pregovarači Beograda i Prištine koji bi, kako je rekao, trebalo da se u utorak sastanu u Briselu.

КУРТИ ОДБИО ПРЕДЛОГ, НИ ЕКСОБАР ГА НИЈЕ УБЕДИО: Морамо нешто хитно да урадимо

Foto: Profimedia

- Nažalost, nisam bio uspešan. I dalje se nadam da će glavni pregovarači u utorak u Briselu naći hitno rešenje kako bi se došlo do transfera novca u evro za te ljude - rekao je Eskobar za Radio slobodna Evropa na albanskom.

On je rekao da je pokušao da ubedi Kurtija da suspenduje odluku dok EU, SAD i tzv. Vlada Kosova ne dođu do dugoročnog rešenja po pitanja sredstava koja stižu iz Srbije.

- Tražio sam od premijera da suspenduje odluku dok mi zajedno sa Evropskom unijom, SAD i (tzv.) Vladom Kosova radimo na dugoročnijem rešenju koje odgovara vašim potrebama, odnosno elektronskim transferima u evrima preko kosovskog sistema. Ali, sada moramo nešto hitno da uradimo. Nažalost, nisam uspeo da ga ubedim u to - izjavio je Eskobar.

BONUS VIDEO: ĐILAS I EKIPA SA NjOM RUŠE SRBIJU - Presrećna Viola fon Kramon čestitala Kosovu "dan nezavisnosti"

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)