Sa zgrade opštine Zvečan uklonjen ćirilični natpis, a ispred mobilna ograda

D. Z.

25. 03. 2024. u 15:26

SA zgrade Opstine Zvečan uklonjen je natpis na ćirilici koji se tu do nedavno nalazio, kao i mobilna ograda oko same zgrade. Na zidu do ulaznih vrata postavljena je tabla sa natpisom "Republika Kosovo".

Са зграде општине Звечан уклоњен ћирилични натпис, а испред мобилна ограда

foto privatna arhiva

Albanski radnici uz nadgledanje tzv ksoovske policije postavili su kamere ispred opštinske zgrade u kojoj se od 26. maja prošle godine psole sukoba građana i tzv. ksoovske polciije i dalje nalaze pripadnici policije dok je dolazak u zgradu srpskim randicima onemogućen.

Ispred zgrade gde se nalazila metalna mobilna ograda do pre mesec dana nalazili su se pripadnici KFOR-a koji su se povukli čime je zgrada prepuštena tzv kosovskoj policiji. Inače, ova zgrada koja je sagrađena sredstvima države Srbije i u kojoj je radilo stotinak srpskih radnika je uzurpirana od strane tzv. kosovske policije i neelgitimnog albanskog gradonačelnika dok se randici opštine i dalje svakodnevno okupljaju ispod dva šatora koji se nalaze na trotoaru pokraj ulice koja iz centra Zvečana vodi ka zgradi opštine.

Inače, sa zgrade opštine svojevremeno su uklonjene srpska i zastava UN umesto kojih je postavljena albanska zastava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!