BRNABIĆ IZ ŽENEVE NAKON SASTANKA SA DŽEBALIJEM: Visoko cenim egipatski stav da ne glasaju za članstvo Prištine u međunarodnim organizacijama

M.St.

25. 03. 2024. u 15:30

PREDSEDNICA Narodne skupštine Srbije Ana Brnabić danas se, tokom drugog dana posete Ženevi, sastala sa egipatskim kolegom Hanafi Ali Džebalijem nakon čega je istakla da Srbija visoko ceni egipatski stav da ne glasaju za članstvo Prištine u međunarodnim organizacijama.

БРНАБИЋ ИЗ ЖЕНЕВЕ НАКОН САСТАНКА СА  ЏЕБАЛИЈЕМ: Високо ценим египатски став да не гласају за чланство Приштине у међународним организацијама

Foto: Tanjug

Brnabić je na Instagramu objavila da je izuzetno ponosna na tradicionalno i iskreno prijateljstvo dve zemlje koje je utemeljeno na, kako je naglasila, uzajamnom poštovanju i najdubljem poverenju.

- Verujem da ćemo na dalje ojačati i ekonomsku i trgovinsku saradnju. Sigurna sam da će saradnja i aktiviranje memoranduma o razumevanju dva parlamenta, o kojoj sam razgovarala sa kolegom dr Hanafi Ali Džebalijem, samo doprineti da ti sveukupni odnosi budu još bolji - navela je Brnabić i dodala da je iskreno zahvalna kolegi na čestitkama za organizaciju EKSPO 2027.

Predsednica srpskog parlamenta ranije se sastala i sa predsednicom parlamenta Azerbejdžana, Sahibom Gafarovom (Sahiba Gafarova), nakon čega je istakla da je dogovoren dalji razvoj saradnje parlamenata i parlamentarnih grupa prijateljstava za koje očekuje da se formiraju u najskorijem roku.

Brnabić je imala i sastanak sa predsednikom Svetskog Ekonomskog Foruma (WEF) Borgeom Brendeom.

U nastavku dana planiran je bilateralni susret i sa potpredsednikom Svekineskog Narodnog Kongresa Đie Saom, kao i sa predsednikom Parlamenta Republike Malte Anđelom Faruđom.

Predsednica srpskog parlamenta boravi u dvodnevnoj poseti Ženevi i učestvuje u 148. Skupštini Interparlamentarne unije koja okuplja predstvnike parlamenta iz čitavog sveta.

Interparlamentarna unija predstvalja najstraiju i najveću međunaronu parlamentarnu organizaciju, a osnovana je 1889. godine. Broji 180 zemalja članica, a Srbija je njen punopravni član od 1891. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)