"NOVOSTI" SAZNAJU: Vučić sutra sa ambasadorima Kvinte - četiri važne teme na stolu

V.N.

26. 03. 2024. u 12:30

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra u 10 časova sa ambasadorima država Kvinte - SAD, Velike Britanije, Nemačke, Francuske i Italije - saznaju "Novosti".

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Вучић сутра са амбасадорима Квинте - четири важне теме на столу

Foto: Tanjug/jadranka Ilić

Sastanak će se održati u zgradi Predsedništva, a očekuje se da na stolu bude nekoliko tema: aplikacija tzv. Kosova za prijem u Savet Evrope i pridruživanje lažne države Parlamentarnoj skupštini NATO-a, blokada dijaloga sa Beogradom koju sprovodi prištinska strana, kao i evropske integracije naše države. To će biti prilika da šef države diplomatskim predstavnicima najmoćnijih država Zapada prenese naše stavove u vezi sa pomenutim pitanjima, koja su uznemirila srpsku javnost proteklih dana.

Naime, najpre je doneta odluka da tzv. Kosovo postane pridruženi član Parlamentarne skupštine NATO-a, i to baš na 25. godišnjicu bestijalne agresije Alijanse na našu zemlju, a koja je dočekana sa ushićenjem u političkim krugovima u Prištini. Predsednik, kako saznajemo iz njegovog okruženja, neće propustiti priliku da ponovi ono što je javno izrekao pre dva dana - da je to perfidan potez koji ima i simboličnu težinu pošto je povučen baš na dan koji je crnim slovima upisan u kolektivno pamćenje Srba.

Za sutra je zakazana i vanredna sednica Političkog komiteta Saveta Evrope, na kojoj bi trebalo da se raspravlja o preporuci Dore Bakojani da tzv. Kosovo postane član ove organizacije. Podsetimo, Grkinja je naprasno promenila ploču, pošto je izričito govorila da se Priština ne može nadati članstvu ako ne ispuni tri ključna uslova: vrati zemlju manastiru Visoki Dečani, osnuje Zajednicu srpskih opština i preispita eksproprijaciju zemljišta u srpskim sredinama sprovedenu za izgradnju baza za policiju i Kosovske bezbednosne snage. Od tri uslova ispunili su jedan, a to je vraćanje zemlje manastiru Dečani. Ovaj perfidni manevar nekadašnje šefice grčke diplomatije je izuzetno opasan po naše interese, jer baš kao i ubrzanje puta tzv. Kosova ka NATO-u, predstavlja i vid pritiska na pet zemalja koje nisu priznale nezavisnost lažne države (među kojima je i matična država izvestiteljke Bakojani) da to učine.

Očekuje se i da se pokrene pitanje kolapsa dijaloga u Briselu, jer Albanci ne žele ni za milimetar da odstupe od svoje odluke da ukinu dinar u našoj južnoj pokrajini, čime su Srbi, već skoro dva meseca, izloženi pravoj drami pošto ne mogu da dobijaju plate, penzije, socijalna davanja u valuti sopstvene države.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!