SLEDE RAZGOVORI O VAŽNIM STVARIMA: Vučić o poseti Francuskoj - Spremili smo se za sve različite teme

Novosti online

04. 04. 2024. u 10:59

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas na vanrednoj sednici Vlade Srbije da 7. aprila odlazi u Pariz, gde ga već 8. aprila očekuju veliki i strateško važni razgovori sa predsednikom Emanuelom Makronom.

СЛЕДЕ РАЗГОВОРИ О ВАЖНИМ СТВАРИМА: Вучић о посети Француској - Спремили смо се за све различите теме

FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ

 - Sa predsednikom Makronom do sada sam imao gotovo 20 razgovora, 19 mislim razgovora. Ovaj će biti najvažniji, biće strateški, mislim da su se i Francuzi za to pripremili i mi se pripremamo - rekao je Vučić na sednici Vlade.

On je dodao da će sa njim u Pariz ići i ministar finansija Siniša Mali.

- Ići će Siniša Mali, ali smo se spremili za sve različite teme. Jedna od tema je namenska industrija i saradnja naših namenskih industrija. I vama u vojsci da kažem to konačno, pošto ja znam da i tu ima ljudi koji razmišljaju o tome ko su dobavljači, a ko su kupci. Spremili smo se za sve različite teme, a jedna je namenska industrija... Spremite papire i za poljoprivredu... Srbija neće nijednu svoju fabriku da proda nekome i da taj neko ima preko 50 odsto ili da ima 50 odsto učešća u akcijama - rekao je predsednik.

Vučić je dodao da srpska vojna industrija mora da poraste tri puta u narednom periodu.

- Tri puta mora da poraste u narednom periodu. Naša vojna industrija će ove godine da proizvede isto ili nešto više granata i raketa nego jedna Francuska, u kalibru od 122 do 155 milimetara. Samo da znate da imamo svoju snagu, da imamo svoje kapacitete, samo što to moramo da utrostručimo i učetvorostručimo - dodao je Vučić.

Kako je rekao, u Francuskoj će biti reči o umetnoj inteligenciji, inovacijama, startapovima...

- Nastavljamo saradnju i ubrzaćemo saradnju za erbasove i helikoptere. Očekujemo od sledeće Vlade da ima hrabrost da se izjasni o budućnosti Srbije. Kinezi u svetu, a Francuzi u Evropi su jedini sposobni za leteće taksije i leteće automobile i to će biti jedna od tema. Oko obrazovanja posebno, više francuskog u školama, a posebno smo govorili i o zdravstvu na pripremama - rekao je Vučić.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (47)

MOLIM VAS, POMOZITE MI! Umro 15-mesečni sin legendarnog sportiste - on ne može da dođe sebi od bola