OGLASIO SE MUP: Određeno zadržavanje do 48 sati zameniku direktora tzv. kosovske policije

Tanjug

18. 04. 2024. u 13:47

NAKON privođenja četiri pripadnika tzv. kosovske policije, određeno je zadržavanje do 48 sati zameniku direktora tzv. kosovske policije Dejanu Jankoviću, u cilju utvrđivanja činjenica i neophodnih provera u pogledu bezbednosti Republike Srbije, rečeno je Tanjugu u MUP-u.

ОГЛАСИО СЕ МУП: Одређено задржавање до 48 сати заменику директора тзв. косовске полиције

MUP

Ostala lica su, nakon utvrđenih bezbednosnih provera, puštena. Prethodno je u MUP-u rečeno da su četvorica pripadnika tzv. kosovske policije privedena u sredu prilikom kontrole na administrativnom prelazu, a jedan od njih je zadržan.

Oni su privedeni prilikom kontrole na prelazima, zbog bezbednosnih provera, precizirano je iz MUP-a. MUP je juče saopštio da su neosnovane tvrdnje Prištine o navodnom zadržavanju autobusa sa registracionim oznakama sa teritorije Kosova i Metohije na graničnom prelazu Batrovci i naveo da policija nije nikoga zadržavala niti sprečavala ulazak i prolazak bilo kom građaninu sa teritorije Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija.

Ministarstvo je objasnilo da je u toku pojačana kontrola svih putnika na graničnim prelazima i da se vrše bezbednosne provere u cilju veće sigurnosti i bezbednosti građana, što, kako navode, može prouzrokovati duže zadržavanje na samom graničnom prelazu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)