DANAŠNJI DAN POKAZAO JEDINSTVO SRPSKOG NARODA Oglasila se Srpska lista nakon glasanja: Završena farsa u organizaciji Aljbina Kurtija

Милица Шкорић
Milica Škorić

21. 04. 2024. u 20:13

SRPSKA lista oglasila se nakon zatvaranja glasačkog mesta na severu Kosova i Metohije. Kako je objavio CIK na današnjem referendumu o smeni gradonačelnika u sve četiri opštine na severu KiM glasala ukupno 253 građanina od 46.556 koliko ih je upisano u birački spisak. Prema tim podacima, u Kosovskoj Mitrovici glasalo je 111 birača, u Zubinom Potoku 18 , u Leposaviću 124 , dok u Zvečanu niko nije glasao.

ДАНАШЊИ ДАН ПОКАЗАО ЈЕДИНСТВО СРПСКОГ НАРОДА Огласила се Српска листа након гласања: Завршена фарса у организацији Аљбина Куртија

Foto: Novosti

- Završena je farsa u organizaciji režima Aljbina Kurtija na severu Kosova i Metohije. Današnji dan je pokazao više stvari koje se moraju uzeti u obzir u narednom periodu, pre svega od strane predstavnika međunarodne zajednice.

Prva je da je Srpska lista bila duboko u pravu kada je pozvala srpski narod da ne učestvuje u ovom Kurtijevom igrokazu jer je on od samog početka napravljen sa ciljem da ne uspe.

Drugo, želimo da jasno ponovimo da smo bili više nego spremni da učestvujemo u ovom procesu kako bi videli leđa i smenili ove lažne gradonačelnike u našim opštinama, ali nismo želeli da igramo igre u režiji režima u Prištini kojima bi se obesmislio čitav proces i sprečila smena Kurtijevih pulena, a onda bi oni to predstavili kao nekakav legitimitet. 

Treće, današnji dan je pokazao kako izgleda demokratija pod Aljbinom Kurtijem, sa dugim cevima, specijalcima i oklopnim vozilima na biračkim mestima, kamerama koje snimaju birače i kako se oni izjašavaju, odbornicima u biračkim odborima, biračkim odborima bez Srba u njima i brz srpskog jezika na mnogim biračkim mestima. 

Današnji dan je pokazao visok stepen jedinstva srpskog naroda koji je ostao dosledan sebi, ali i pružio dokaz da nisu Srpska lista i Srbija oni koji zastrašuju Srbe već Kurti i njegove ilegalne parapolicijske jedinice što je za rezultat imalo prazne ulice na severu Kosova i Metohije danas - navodi se u saopštenju Srpske liste.

BONUS VIDEO: Kurti poslao ROSU na sever Kosova i Metohije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (22)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)