JAHJAGINA LAŽ O 20.000 SILOVANIH ALBANKI: Odštetu za seksualno nasilje na Kosovu i Metohiji prima oko 1.000 osoba

S.S.R.

24. 04. 2024. u 07:57

MANTRU da je na Kosovu i Metohiji tokom sukoba silovano 20.000 Albanki redom su ponavljali gotovo svi predstavnici privremenih institucija, a sada i predsednica tzv. Kosova Vljosa Osmani. Ne umanjujući patnju žrtava, jasno je da se radi o "holivudskoj propagandi", jer je Priština odštetu za seksualno nasilje odborila za 969 žena i 40 muškaraca.

ЈАХЈАГИНА ЛАЖ О 20.000 СИЛОВАНИХ АЛБАНКИ: Одштету за сексуално насиље на Косову и Метохији прима око 1.000 особа

Fejsbuk Atifete Jahjaga

Vlasti su pozivale da se prijave žrtve silovanja u ratu na KiM, u periodu od 27. februara 1998. do 20. juna 1999. godine, a tek nešto preko 1000 je uspelo da ostvari pravo za mesečnu naknadu od 230 evra.

Projekat povećavanja broja žrtava najviše je "gurala" bivša predsednica tzv. Kosova Atifete Jahjaga koja i danas sve svoja diplomatska poznanstva koristi u svrhu širenja propagande. O tome je u Njujorku govorio i nekadašnji prvi čovek tzv. OVK i predsednik lažne države Hašim Tači koji je pred Specijalizovnim sudom za zločine na KiM optužen za ratne i zločine protiv čovečnosti, progone na političkoj i etničkoj osnovi, zatvaranje, nezakonito hapšenje i pritvaranje, druge nehumane postupke, okrutno postupanje, mučenja i ubistva.

Tačan broj silovanih žena, među kojima je bilo Albanki, Srpkinja i Romkinja nažalost nije poznat. Eksperti UN sačinili su izveštaj o žrtvama seksualnog nasilja na KiM, gde piše da se ne zna tačan broj žrtava. Predstavnica UN Šivon Hobs, koja je učestvovala u stvaranju ovog dokumenta, objasnila je u jednom od razgovara da računica od 20.000 nije tačna, jer nije izvedena po pravoj formuli.

Poznat je slučaj pripadnika tzv. OVK Ljuana Mazrekua, koji je priznao da je u selu Klečka silovao više Srpkinja, među kojima i devojčicu Jovanu. Teroristi predvođeni Antonom Ljekajem su sa romske svadbe u Đakovici 1999. odveli i silovali više Romkinja. Ljekaj je osuđen i odležao kaznu od 13 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)