STOLICE ZA ČLANICE, OSTALI PO POZIVU: Ko sedi za stolom u obliku potkovice u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija

S.S.R.

25. 04. 2024. u 10:12

ZA stolom Saveta bezbednosti UN u obliku potkovice mogu sedeti članovi tog tela i njihove kolege iz misija, kaže za "Novosti" nekadašnji ambasador Srbije pri UN Branko Branković.

СТОЛИЦЕ ЗА ЧЛАНИЦЕ, ОСТАЛИ ПО ПОЗИВУ: Ко седи за столом у облику потковице у Савету безбедности Уједињених нација

Foto: Printskrin

- Kada se raspravlja o pojedinim pitanjima SB pozove predstavnike zainteresovanih strana, a u slučaju izveštaja o situaciji na KiM generalnog sekretara Antonija Guteresa o kojem se nedavno govorilo, to smo bili mi i Priština. Predsednik Vučić je došao sa našim ambasadorom u SAD Markom Đurićem, članovima misije Srbije, dok je predsednica lažne države Vljosa Osmani dovela nekoliko ljudi kao članove svoje delegacije, jer nema državu niti misiju i ambasadora u UN koji može biti pored nje - objasnio je Branković.

On navodi da je zbog toga reagovano kada je ambasador lažne države u Vašingtonu Iljir Dugoli pokušao da zameni Osmanijevu:

- On nije mogao da bude u SB UN, jer to što tzv. ambasador u Vašingtonu, nema nikakve veze sa UN koje ne priznaju "Kosovo" i zato mu je rečeno da se pomeri.

Osmanijeva je iskoristila poslednju sednicu SB UN i dovela žene za koje je tvrdila da su deo njenog kabineta i da su silovane tokom rata. Ona je govorila o njihovoj sudbini, a ne o događajima na terenu gde Srbi svakodnevno trpe teror, na šta je reagovao predsednik Aleksandar Vučić rekavši da bi i Srbija mogla celu salu da ispuni Srbima koji su bili žrtve na KiM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)