VUČELIĆ: Ako koga možemo povezati s genocidom, onda možemo Nemce

Novosti online

25. 04. 2024. u 10:40

MILORAD Vučelić, glavni i odgovorni urednik "Večernjih novosti", u jutarnjem programu na TV Pink komentarisao je Rezoluciju o Srebrenici koja ima za cilj da srpski narod proglasi genocidnim.

ВУЧЕЛИЋ: Ако кога можемо повезати с геноцидом, онда можемо Немце

Foto: Pink

- Ako koga možemo povezati s genocidom, onda možemo Nemce. Sasvim sigurno možemo povezati Nemce koji, kako čujemo od predsednika Vučića, najviše insistiraju, kao sponzori, na toj Rezoluciji. Ne prihvataju odlaganje i insistiraju dalje na tome. Ova Rezolucija nema nikakav drugi smisao nego da satanizuje srpski narod i da dovede Dejton u pitanje. Ovom rezolucijom se vrši revizija istorije - rekao je Vučelić.

Vučelić ističe da u istoriji Srbije nije bilo tako aktivne borbe naše diplomatije kao sada.

- Hteli mi to ili ne, oni nas doživljavaju kao male Ruse. I doživljavaju dešavanja u Srbiji i Republici Srpskoj kao, što bi rekli Hrvati, "bojišnicu ukrajinskog fronta". S druge strane pokušavaju da kompenzuju politiku satiranja muslimana po svetu na jednom području i to na štetu. Da bi prikrili i Gazu.

On ističe da se Srbija aktivno bori protiv rezolucije: - Ovde je u pitanju aktivna samoodbrana. Ja nisam video aktivniju samoodbranu. Ja verujem da je čak moguć povoljan ishod i zbog Kine i zbog Rusije i zbog naše aktivnosti. To je velika inicijativa samoodbrane. Zapad ni sa kim ne sarađuje u dobroj veri.

On je podsetio na Minski sporazum i da je prevaru oko toga priznala čak i bivša kancelarka Nemačke Angela Merkel.

- Meni imponuje naša borba protiv Rezolucije, jer sama borba nosi zaštitu naše časti. Nismo bez zrna baruta poginuli i možda nećemo poginuti.

Komentarišući izjave Vladete Jankovića i Pavla Grbovića kaže:

- Meni je to očekivano od njih. Loše vesti po Srbiju se pretvaraju u dobre vesti po njih. Oni u svakoj našoj nesreći vide priliku za sebe. To je autošovinističko vođenje politike. Ima ljudi koji su glupi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona