EVO PROTIV ČEGA SE VUČIĆ BORI KAO LAV: Iz Sarajeva priznali da žele ceo srpski narod proglase genocidnim

Novosti online

29. 04. 2024. u 17:08

DEKAN Fakulteta političkih nauka u Sarajevu Sead Turčalo priznao je da postoji namera Sarajeva da ceo srpski narod proglase genocidnim.

ЕВО ПРОТИВ ЧЕГА СЕ ВУЧИЋ БОРИ КАО ЛАВ: Из Сарајева признали да желе цео српски народ прогласе геноцидним

Foto: Printskrin Hajat TV

- Rezolucija UN potvrdiće da srpska nacija snosi moralnu odgovornost za genocid - tvrdi on.

- Ono do čega će usvajanje rezolucije u Generalnoj Skupštini dovesti, čega su oni svesni, jeste da će se ta globalna zajednica svakog 11. jula sećati genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, kojeg su počinile policijske i vojne snage Republike Srpske, kako je presudio Međunarodni sud pravde u Hagu i zbog čijeg nesprečavanja je u istoj toj presudi krivom proglašena Srbija. To je istovremeno jedna vrsta moralne odgovornosti svih onih koji se nisu suprotstavili tome, a u čije ime je on činjen. Jer, tadašnje političko i vojno rukovodstvo i entiteta RS i Srbije da to čini, dakle, sve što čini čini u ime nacije. I tu leži ta moralna odgovornost - rekao je Turčalo.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je ranije da bi usvajanjem rezolucije o Srebrenici došlo do relativizacije samog pojma genocida.

Vučić zastupa stav da se radi o ozbiljnom revizionizmu načela koja su ugrađena u same temelje Ujedinjenih nacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

OD BEOGRADA ZA SAMO DVA SATA: Odlične cene za prelepo letovalište - evo i gde se nalazi