Čedo

D. Z.

29. 05. 2024. u 07:00

ODAVNO je jasno da teror premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija usmeren prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji nailazi na otvorenu podršku zapadnih moćnih sila, koje su očigledno spremne da zažmure na sva nedela režima u Prištini.

Чедо

Novosti

Jasno je i da nikakve garancije ni EU ni NATO ne važe kada su Srbi u pitanju, i što se veći teror sprovodi nad Srbima, to su veće nagrade saveznika lažnoj državi. Zapravo, prijem tzv. Kosova kao pridruženog člana Parlamentarne skupštine NATO ogolio je svu politiku dvostrukih aršina Zapada, koji tetoši svoje čedo.

Režim Aljbina Kurtija praktično je nagrađen za mnogobrojne napade na Srbe, uključujući i ranjavanje dece Stefana i Miloša Stojanovića, iz Gotovuše kod Štrpca, za nasilan upad nelegitimnih albanskih gradonačelnika u srpske opštine na severu KiM, za prekomerno prisustvo specijalne policije, građenje baza na uzurpiranoj srpskoj imovini, zabranu srpske robe, zabranu upotrebe dinara, upad u banke Poštanske štedionice, zatvaranje Uprave za trezor u Mitrovici, uklanjanje ćiriličnih naziva mesta, nelegalnu privatizaciju... Osim statusom pridruženog člana PS NATO, tzv. Kosovo je početkom godine nagrađeno viznom liberalizacijom, učestvuje na gotovo svim međunarodnim skupovima, aplicira za članstvo u međunarodnim organizacijama... I sve uprkos tome što krši postignute dogovore čiji je garant EU, poput ključne tačke Briselskog sporazuma o osnivanju Zajednice srpskih opština, što izbegava već 11 godina.

Nerealno je pomisliti da EU nije sposobna da natera Prištinu da formira ZSO, ali se vidi da sve kritike ostaju na rečima. To potvrđuje i navodna kritika komandanta Kfora, koji je nedavno optužio Kurtija da je izazvao tenzije upadom u banke na severu, a posle par dana Kurtijev režim biva nagrađen statusom u NATO. Njemu se nižu nagrade, dok ostaje zabeleženo da je poslednjih godinu dana oko 15 odsto Srba napustilo pokrajinu zbog terora. I ko će ga sprečiti da i dalje predano radi na povećanju ovog procenta?!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SAZNAJEMO: Zaista Marsa Matrouh, ili Egipatski Maldivi, najtraženija ovog leta!