CIRKUS SAVA MANOJLOVIĆA: Bovan – Lider pokreta Kreni promeni se služi neistinama, overivači su bili obezbeđeni

Novosti online

07. 05. 2024. u 16:42

PREDSEDNIK Gradske opštine Novi Beograd Bojan Bovan izjavio je da su neistiniti navodi Sava Manojlovića o tome da su mu overivači obezbeđeni tek nakon njegovog upada u zgradu Opštine.

ЦИРКУС САВА МАНОЈЛОВИЋА: Бован – Лидер покрета Крени промени се служи неистинама, оверивачи су били обезбеђени

Foto: Printskrin

-Ono što nismo želeli da prihvatimo, bio je zahtev da overivači rade suprotno zakonu i propisima, u neadekvatnim uslovima, ispod šatora na otvorenom – kaže Bovan. – Predstavnicima Pokreta „Kreni promeni,“ ponudili smo korišćenje šalter sale u zgradi Opštine i time obezbedili sva neophodna prava za prikupljanje potpisa podrške njihovim izbornim listama. Sa tim predlogom saglasili su se, i u potpunusti su ga razumeli, i predstavnici Pokreta, koji su bili u Opštini nekoliko sati pre „upada“ – kaže Bovan.

Sve što se dešavalo u prostorijama opštine, tokom dana je pokušaj pravljenja predstave za javnost Pokreta „Kreni promeni“ i samog Manojlovića u cilju podrivanja izbornog procesa i lažnog predstavljanja, da su na bilo koji način diskriminisani.

-Najbolji dokaz za to je što su prihvatili uslove i lokaciju za overu potpisa od strane dva opštinska overivača, koji su im bili omogućeni pre incidenta – kaže Bovan.

Gradska opština Novi Beograd je poštujući svoju zakonsku obavezu omogućila svim političkim akterima i građanima, da ispune svoje demokratsko pravo i prikupljaju potpise za izborne listel, tako što je izašla u susret zahtevima koji su podneti za obezbeđivanjem overivača.

-U Gradskoj opštini Novi Beograd, pravila koja se odnose na izborni proces su jasno definisana i jednaka za sve, tako da se na silu nikako ne mogu menjati – zaključuje Bovan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)