"NAVODI OPOZICIJE O OVERIVAČIMA NETAČNI" Brnabić: To je deo njihove kampanje

Tanjug

09. 05. 2024. u 14:48

PREDSEDNICA Narodne skupštine Ana Brnabić rekla je danas da nisu tačni navodi predstavnika dela opozicije da se prema njima vrši opstrukcija time što im nije omogućen dovoljan broj overivača potpisa podrške za učešće na lokalnim izborima i ocenila da je to "deo njihove kampanje".

НАВОДИ ОПОЗИЦИЈЕ О ОВЕРИВАЧИМА НЕТАЧНИ Брнабић: То је део њихове кампање

Foto: Tanjug/ Jadranka Ilić

- Potpuno je jasan zakon i on je isti za sve. Vi ne možete da imate overivača pod šatorom ili na njivi ili u parku, zato što su tim ljudima potrebni uslovi za rad, kako bi radili svoj posao na način koji je predviđen zakonom - rekla je Brnabićeva za Tanjug.

Ona je navela i da postoji stalni dijalog sa opozicijom u Narodnoj skupštini i da postoje bilo kakvi problemi, odmah bi to bila tema dijaloga.

- Da je bilo ko imao probleme sa overivačima, verujem da bi to postavili kao temu dijaloga, a nisu - rekla je Brnabićeva.

Podsetila je da je u momentu kada je kao predsednica Narodne skupštine raspisala lokalne izbore, zamolila i apelovala da politika ne bude sredstvo razdvajanja, već da svako vodi kampanju na ozbiljan i odgovoran način.

Govoreći o temama kampanje, Brnabićeva kaže da su građani dobro procenili da su nacionalne teme u ovom trenutku najvažnije teme.

- Nacionalne teme jesu poseta predsednika Kine Si Đinpinga, jedna od najvažnijih tema za našu budućnost zbog nivoa investicija, novih i kvalitetnijih radnih mesta, konkurencije na tržištu za radna mesta, što znači automatski veće plate... - rekla je Brnabićeva.

Dodala je da je Srbija na dobrom putu da do 2027. prosečna plata u Srbiji bude bar 1.400 evra, a da minimalna plata i penzija budu po 650 evra.

- Ako gledamo posetu Si Đinpinga u tom kontekstu, ona je važna upravo za plate i za penzije - ističe Brnabićeva.

Govoreći o kampanji za izbore, Brnabićeva je istakla da predsednik Vučić nema vremena da se bavi kampanjom, niti to čini, jer se bavi nacionalnim temama i pitanjima.

Ona je upitala zašto opozicija ne koristi sve ovo vreme da kandiduje svoje teme i program, već, kako kaže, napada nacionalne teme, a ne bavi se ni lokalnim.

Govoreći o tome zašto je ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića u nazivu liste okupljene oko SNS, Brnabićeva je navela da to može biti slučaj u svakoj demokratiji i podsetila na primere iz SAD gde funkcioneri koji se bore za poziciju u Senatu ili Kongresu ističu da su podržani od strane Džozefa Bajdena ili Donalda Trampa.

Istakla je da je bitno da postoji kontitnuitet na svim nivoima vlasti, od lokalne, preko republičke do predsedničke, jer se tako postižu bolji rezultati i kao primer navela da se veliki deo lokalnih projekata odnosi na projekte koje treba da implementira Vlada Srbije.

Brnabićeva je uverena da Vučić neće učestvovati u kampanji dok postoji potreba da se brani nacionalni interes Srbije.

- Verujem (da će se Vučić uključiti u kampanju) tek nešto od 16. maja ili neki dan ranije, zavisi kako će to izgledati u Savetu Evrope i u Ujedinjenim nacijama. Do tada ćemo kampanju voditi onako kao što vodimo, a to je razgovor sa građanima, tribine sa građanima, posete domaćinstvima, objašnjavanje koji su to projekti važni. Ako pričamo o Beogradu, dokle se stiglo sa metroom, zašto je Ekspo važan za bolji život građana... - zaključila je Brnabićeva.

Predstavnici pojedinih opozicionih lista tvrdili su prethodnih dana da opštinske uprave nisu htele da im daju dovoljan broj overivača potpisa za listu, pa da time, kako kažu, opstruišu izbore.

BONUS VIDEO: Vučić i Si Đinping potpisali Zajedničku izjavu o podizanju partnerstva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVI SNIMAK IZ ARENE: Evo šta se desilo kada su se u hodniku sreli Naneli i Lazarević (VIDEO)