"IZAZVAĆE KONFUZIJU KOD GLASAČA" Jovanov: Predložene dopune o JBS nepotrebne, ali ćemo podržati zbog stabilnosti

Novosti online

10. 05. 2024. u 14:19

ŠEF poslaničke grupe Srpske napredne stranke Milenko Jovanov izjavio je danas da ta poslanička grupa smatra da su predložene izmene Zakona o jedinstvenom biračkom spisku nepotrebne i da su predložene na neodgovoran način, ali je najavio da će ih vlast podržati, u skladu sa dogovorom sa opozicionim strankama, zbog stabilnosti u zemlji.

ИЗАЗВАЋЕ КОНФУЗИЈУ КОД ГЛАСАЧА Јованов: Предложене допуне о ЈБС непотребне, али ћемо подржати због стабилности

Foto: Printskrin

Jovanov je rekao da je opozicija pokazala neodogovornost prema građanima Srbije.

- Mi smo svesni da će ovo zakonsko rešenje dovesti do toga da se jednom broju građana oteža ostvarivanje njihovih građanski i ljudskih prava i prava na glasanje, a da će jednom delu građana faktički biti onemogućeno da glasaju i da će izazvati dosta veliku konfuziju kod jednog dela glasača -  rekao je Jovanov u Skupštini Srbije.

On je naveo i da postoje viši interesi, pre svega stabilnost u državi, zbog kojih je vlast prihvatila da učestvuje na sednici i glasa za predložene dopune zakona.

- Smatramo da ti viši interesi koji podrazumeju stabilnost naše zemlje u nestabilnim okolnostima prevlađuju sve ove rezerve koje imamo kada su u pitanju predložene dopune zakona - rekao je Jovanov.

Jovanov je ocenio i da je duboko pogrešno što će jednom delu građana ovi izbori doneti probleme i diskriminaciju, ali da "to nije bila naša volja već insistiranje opozicionih poslanika".

SNS će danas učestvovati u radu u skladu sa dogovorima i glasati za predložene izmene i dopune zakona. 

Izmenama je predviđeno da će se birač koji je nakon 3. jula 2023. godine prijavio prebivalište u jedinici lokalne samouprave, odnosno u gradskoj opštini u kojoj su za 2. jun 2024. godine raspisani lokalni izbori, upisati u deo biračkog spiska prema mestu prebivališta koje je imao na dan 3. jula 2023. godine.

BONUS VIDEO: BOŠNjACI POTVRDILI DA JE VUČIĆ BIO U PRAVU -  Evo protiv čega se predsednik bori svom snagom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NOVI SNIMAK IZ ARENE: Evo šta se desilo kada su se u hodniku sreli Naneli i Lazarević (VIDEO)