VULIN NA MITINGU U NOVOM SADU: Ovo su izbori za pravo da ne odustanemo od Srpske, Kosova i Metohije i tradicionalnih prijatelja

Novosti online

19. 05. 2024. u 14:45

POTPREDSEDNIK Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin istakao je na predizbornom skupu koalicije u Novom Sadu, da je Novi Sad grad koji pripada svima i svakom Srbinu odakle god da je došao, te dodao da Novim Sadom neće vladati ustaše koje cepaju srpske zastave, baš kao ni dosovske lopuže.

ВУЛИН НА МИТИНГУ У НОВОМ САДУ: Ово су избори за право да не одустанемо од Српске, Косова и Метохије и традиционалних пријатеља

Foto: Novosti

"Odakle god da smo došli, Novi Sad je naš grad, odakle god da smo došli i ko god da smo, nema ustaša među nama, pa neće nam ustaše ni vladati. Neće nam vladati ni onaj što ga zovu lopov, niti oni što cepaju srpske zastave, neće", poručio je Aleksandar Vulin. 

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin istakao je da ovo nisu izbori za komunalna uređenja, već da su ovo izbori za pravo da ne odustanemo od Republike Srpske, za pravo da ne predamo Kosovo i Metohiju, i za pravo da ne uvedemo sankcije Ruskoj Federaciji i da ostanemo slobodni. 

"Nije ovo borba za uređenje ulica i mostova, jer da jeste, tu borbu smo odavno dobili, tu borbu je Miloš Vučević pre ovih izbora dobio. Ovo je borba da se našim porazom na izborima izazovu parlamentarni, pa predsednički izbori, da se slomi politika slobode, da se izazove predsednik Srbije i svih Srba Aleksandar Vučić, da se slomi politika slobodne Srbije. Ovo su izbori koje Srbija ne sme da izgubi. Ovo su izbori koje Srbija mora da dobije. Ovo su izbori za pravo da ne odustanemo od Republike Srpske, ovo su izbori za naše pravo i odluku da nikada ne priznamo lažnu državu Kosovo, ovo su izbori za naše pravo da ostanemo vojno neutralni. Ovo su izbori za našu čvrstu odluku i pravo da ne uvedemo sankcije Ruskoj Federaciji, da ostanemo slobodni", kazao je potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin. 

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin posebno se obratio predsedniku Srbije i svih Srba Aleksandru Vučiću i istakao da predsednik Vučić pred put u Njujork ima apsolutnu podršku srpskog naroda koji mu daje snagu da ne odustane od borbe za samostalnu i slobodnu Srbiju. 

"Poštovani predsedniče Srbije i predsedniče svih Srba, idete u Njujork, idete u prokleto Lijevno, idete tamo gde vas čekaju moćni neprijatelji, idete tamo gde vas pratimo sa malo nade, ali sa puno ponosa. Kada vam bude najteže, kada vam budu pretili, kada vam budu govorili kroz zube, kada vam budu rekli da samo malo se umirite, jer metak koji je našao slovačkog premijera može da nađe i predsednika svih Srba, kada vam budu pretili i govorili da je malo onih koji su sa vama i iza vas, setite se Novog Sada i ove hale i ovih ljudi. Kada vam misli budu pune mržnje onih koji bi i vas i Srbiju da ne vide, ispunite svoje misli zvucima pobede koju ovi ljudi donose, koji vas vole i budite uvereni u pobedu kao što mi verujemo vama", poručio je potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin na skupu koalicije u Novom Sadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo