OVO SE DEŠAVA PRVI PUT: Vučić - Hteli su da nas obeleže, ali nije im pošlo za rukom

Novosti online

23. 05. 2024. u 21:59

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić kazao je da se nikada nije desilo u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija da glasanje o pitanju genocida nije doneto jednoglasno.

ОВО СЕ ДЕШАВА ПРВИ ПУТ: Вучић - Хтели су да нас обележе, али није им пошло за руком

Foto: RTS

- Ovo se dešava po prvi put. Zato što su neki ljudi hteli da iskoriste svoju veliku političku moć da ispolitizuju ovu važnu temu i to su i učinili. Rezultat je sledeći: 84 zemlje su glasale za rezoluciju, a 87 zemalja, koje su bile prisutne, nisu glasale za. U bilo kom parlamentu u svetu ovakav dokument ne bi bio usvojen. Ovo je jedino mesto na svetu gde je to usvojeno. Oni koji su želeli da unize srpski narod nisu uspeli i nikada neće uspeti. Hteli su da nas obeleže, ali nije im pošlo za rukom i nikada neće, objavio je Vučić na Instagramu.

On je kazao da je ponosan što je danas imao priliku da brani pravo male zemlje, da govori javno i glasno protiv onih veoma moćnih, ne vređajući nikoga.

-  Ovo je sada iza nas, radićemo i daćemo svoj doprinos očuvanju mira. Na kraju, želeo bih da se zahvalim svima koji nisu glasali za ovu rezoluciju, ali i onima koji su glasali za, otvorili su nam oči. Posebno se zahvaljujem srpskom narodu, koji se ujedinio kao nikada do sada. Veoma sam ponosan što sam imao priliku da predstavljam zemlju hrabrih! Živeće srpski narod, živeće Srbija, poručio je Vučić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@avucic)

BONUS VIDEO: TROBOJKE SE VIJORE I NA KiM: Podrška Vučiću i njegovoj borbi u GS UN iz Kosovske Mitrovice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ ŠOKIRAO SVE(T)! Devet dana posle operacije kolena - odlučio se na ovo (VIDEO)