"PANDORINA KUTIJA JE OTVORENA" Nebenzja postavio stvari na svoje mesto: Nemačka nema moralno pravo ni da spominje genocid

Novosti online

23. 05. 2024. u 23:44

RUSKI ambasador pri UN Vasilij Nebezja rekao je da rezultat glasanja u Generalnoj skupštini UN pokazuje duboke podele u međunarodnoj zajednici.

ПАНДОРИНА КУТИЈА ЈЕ ОТВОРЕНА Небензја поставио ствари на своје место: Немачка нема морално право ни да спомиње геноцид

Foto: Printskrin

Veći broj članica nije podržao ovaj dokument nego što je podržalo, rekao je ruski diplomata, navodeći da je ovom rezolucijom "sav teret zločina stavljen na leđa srpskog naroda, dok se drugi narodi ni ne pominju".

- Međunarodna pravda ne funkcioniše na taj način... Ironično je da je današnje glasanje pokazalo duboke podele u međunarodnoj zajednici... Ovo je Pirova pobeda za predlagače rezolucije - rekao je Nebezja.

Ruski diplomata je žestoko kritikovao Nemačku, kao predlagača rezolucije, podsećajući da su Ujedinjene nacije nastale upravo zbog nemačkih zločina i kako se takvi zločini ne bi ponovili u budućnosti.

- Pandoirina kutija je otvorena... Glavni sponzor je Nemačka koja je na početku 20. veka počela dva svetska rata, ubila milione ljudi u koncentracionim logorima i počinila zločine u Africi... Ta zemlja, sada, pokušava da drugima drži pridike o pomirenju. Nemačka nema moralno pravo ni da spominje genocid - ocenio je Nebezja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BURNO PRED SRBIJA - ENGLESKA! Piksi šokirao Engleze, Tadić im poručio: Samo probajte!