ĐURIĆ REAGOVAO NA SRAMNU KONAKOVIĆEVU IZJAVU: Srpska trobojka će se ponosno i slobodno vijoriti na svakoj kući koja želi da je istakne

Novosti online

27. 05. 2024. u 19:13

MINISTAR spoljnih poslova Srbije Marko Đurić reagovao je na sramnu izjavu šefa diplomatije BiH Elmedina Konakovića koja predstavlja izrugivanje nacionalnim osećanjima brojnih građana Srbije.

ЂУРИЋ РЕАГОВАО НА СРАМНУ КОНАКОВИЋЕВУ ИЗЈАВУ: Српска тробојка ће се поносно и слободно вијорити на свакој кући која жели да је истакне

Foto printskrin

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

Sa nelagodom sam primio javno izrugivanje i poigravanje nacionalnim osećanjima brojnih građana Srbije od strane ministra inostranih poslova BiH Konakovića.

Srbija će se uvek, kao i do sada, pokloniti svim žrtvama, bez obzira na nacionalnost ili etničku pripadnost, iako to najčešće, nažalost, nije obrnut slučaj u pojedinim nama susednim državama.

Kolega Konaković se, izgleda, pravi da je zaboravio da je upravo predsednik Aleksandar Vučić, otišao u Potočare da položi cvet i pokloni se žrtvama. Otišao je da oda poštu žrtvama i njihovim porodicama, a onda se dogodilo to da je brutalno bio napadnut, i to baš od onih koji se danas "zalazu" za lažni mir i lažnu saradnju.

Kolega Konaković je zaboravio da niko od tih napadača ili podstrekača napada na predsednika Vučića do danas nije procesuiran ili kažnjen od strane nadležnih organa BiH.

Srbija je zemlja koja je jednako za zločine sudila svima koji su počinili monstruozna dela tokom ratova. Koja je to zemlja u susedstvu na takav način i u takvom proporcionalnom postotku privela pravdi svoje građane, koji su počinili zlocine?

Da li to znači da srpskih žrtava nije bilo, da srpska majka nije plakala nad desetinama hiljada pobijenih sinova?

Da li je to pravda i pomirenje o kojem priča ministar Konaković?

Zbog čega ministar Konaković i njegovi šefovi insistiraju stalnom otvaranju starih rana i tema iz prošlosti?

Usvojena Rezolucija nedvosmisleno je unela, ne samo nove podele na Balkanu, već i u samim UN. 

Konaković i njegovi šefovi još jednom su pokazali da im političke ambicije stoje nad suštinom, a suština jesu i moraju biti mir i stabilnost na Balkanu.

Politika koju vodi predsednik Vučić je upravo politika pomirenja, stabilnosti i pogleda u budućnost. Ali, to ne znači odricanje od sopstvenog identiteta i sopstvenih principa. Uvek smo spremni da razgovaramo o svemu, nikada nećemo tražiti tuđe, ali uvek ćemo odlučno braniti svoje.

Srbi su ponosni narod. Ponosni na svoju državu. Ponosni na svoju zastavu. Ne ugrožavajući druge. Nije pristojno ni na posredan način ponos tu zastavu izvrgivati ruglu. Srpska zastava je, gospodine Konakoviću, zastava hrabrih. O tome biste nešto mogli da naučite.

Srpska trobojka će se ponosno i slobodno vijoriti na svakoj kući koja želi da je istakne.

Živela Srbija!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DRAMA! Navijač pokušao da ubije Kristijana Ronalda pokraj terena?! (VIDEO)