NEMAČKE FONDACIJE DAJU SVE OD SEBE DA NAS SRUŠE SA VLASTI Vučić: Više bi im odgovarala Srbija koja bi im aplaudirala na ovakve inicijative

Novosti onlajn

27. 05. 2024. u 22:36

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić gost je TV Hepi u emisiji "Ćirilica". Vučić je između ostalog govorio o Nemcima kao narodu, ali i politici koju vode kao i značaju investicija iz ove zemlje.

НЕМАЧКЕ ФОНДАЦИЈЕ ДАЈУ СВЕ ОД СЕБЕ ДА НАС СРУШЕ СА ВЛАСТИ Вучић: Више би им одговарала Србија која би им аплаудирала на овакве иницијативе

Foto: Printskrin TV Happy

- Morate da donosite rezultate koji moraju da budu na odgovornijem pristupu. Nemački narod je veliki narod koji moramo da poštujemo. Kada nas napadnu, kao što su nas napali u Ujedinjenim nacijama, onda odgovorimo kao što smo odgovorili, bez straha i ustezanja. Kao što sam protiv ličnih uvreda na račun Analene Berbok, šta god mislio o njoj. Ništa dobro ne mislim o njenom radu. I to je sve što mogu da kažem. Kao što se njihova fondacija "Hajnrih Bel" i fondacija SPB-a "Fridrih Ebart" daju sve od sebe da našu koaliciju "Srbija sutra" sruše sa vlasti ovde, mi ništa po tom pitanju ne radimo tamo, ali smo svesni smo da nisu zadovljni takvom Srbijom i da bi im više odgovarala Srbija koja bi im aplaudirala za ovakve inicijative u UN, koja bi im aplaudirala za nezavisno Kosovo i tako dalje. Ja to prihvatam kao činjenicu - istakao je Vučić. 

Dodaje da nema nikakve sumnje da je Nemačka najmoćnija zemlja Evropske unije i da je nemački narod veliki, i da je to ne samo zbog ekonomije i njihove ekonomske snage, već i Getea i Šilera, braće Grim, koji su svoj jezik očuvali u najtežim okolnostima. 

- Svoj jezik, pismo i kulturu nikome ne daju. Vredni su i marljivi ljudi koji umeju da napreduju - dodao je predsednik. 

Istakao je da se sutra u Čačku polaže kamen-temeljac za investiciju koja je 89 miliona evra. 

- Velika stvar za Čačak i okolinu i ceo Moravički okrug. Od toga mi živimo - istakao je predsednik. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAMEŠTALJKA OD POČETKA: Bivši obaveštajac otkrio mračnu tajnu debate u SAD