BRNABIĆEVA: Izbori drugog juna više od lokalnih, biramo između prošlosti i budućnosti

Novosti online

28. 05. 2024. u 21:12

PREDSEDNICA Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je da lokalni izbori, koji se održavaju u nedelju, imaju nacionalni karakter.

БРНАБИЋЕВА: Избори другог јуна више од локалних, бирамо између прошлости и будућности

Foto: Printskrin

Ona je gostujući u emisiji Inostrane na Radioteleviziji Vojvodine istakla da građani imaju ispred sebe jasan izbor između prošlosti i budućnosti i da veruje da će građani dati glas za dalji razvoj zemlje. 

- Ovi izbori su pitanje koje će govoriti o jedinstvu srpskog naroda. Mislim da svi razumeju da izbori 2. juna imaju jedan nacionalni karakter. Upravo zbog vremena i okolnosti u kojima se dešavaju. Ja ću podsetiti sve da je opozicjia rekla da će maj biti dobar za njih, jer će biti težak za Aleksandra Vučića, a u stvari težak za Srbiju. Oni su govorili da ide godišnjica tragedija, takozvano Kosovo u Savetu Evrope pa glasanje u Ujedinjenim nacijama. Neki od njihovih ideologa su rekli da će to Vučiću oduzeti pozitivne poene. Ali predsednik Vučić je malo pokvario planove opozicije, medutim tužno je što oni ove stvari vide kao priliku. Ne može da bude njihova politika – što gore za Srbiju to bolje po mene - rekla je Brnabić.

Ona je istakla da je ponosna što je član Srpske napredne stranke, ali i šire koalicije koja je nacionalne interese stavila iznad politike

- Ja sam beskrajno srećna i ponosna što sam deo jedne šire koalicije koja se ujedinila u jednom danu. Niko nije pitao koliko će mesta dobiti, nismo pravili sporazume već smo sve ostavili po strani jer je bio trenutak za jedinstvo. Morali smo da se suočimo sa svim izazovima i uspeli smo, očigledno. Što se tiče lokala, i to je važno za građane, važno je pitanje kanalizacije ,kvaliteta vazduha, ostala komunalna pitanja, saobraćaj... sve je to važno. Ali da vas pitam – da li je opozicija prestavila neki plan, program? Ne. Čitav program je mržnja prema Aleksandru Vučiću. Mi jesmo. Mi imamo ambiciozne planove – prosečna plata makar 1.400 evra u Srbiji 2027. godine, prosečna penzija i minimalac 650 evra. I da bismo to postali, mi moramo svi da radimo kao tim – od lokala, preko Vlade, parlamenta pa sve do predsednik - izjavila je predsednica parlamenta.

Brnabić je rekla da je u nedelju pred građanima jasan izbor između prošlosti i budućnosti.

- Pozivam sve ljude da izađu na izbore i da kažu da li želimo da nastavimo ovako, sa rastom plata i penzija, na zdravim osnovama, da imamo budžet za pruge, autoputeve, školem, vrtiće, kanalizacionu mrežu, da ulažemo u nauku i inovacije. Ali da imamo i politički zemlju koja je samostalna, nezavisna, jasno predeljena i vodi politiku u skladu sa međunarodnim pravom. Ili žele da idemo u prošlost i nestabilnost. Za mene je izbor jasan, ja se nadam da će nam građani dati poverenje i sigurna sam da ćemo pokazati jednistvo i to će nam dati snage da se borimo - zaključila je predsednica skupštine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OSTAVKA? AJDE, SLEDEĆE PITANJE... Prva izjava Piksija nakon sletanja u Beograd