DAN KAD SU NA SRBE BACANE ŠOK-BOMBE: Već godinu dana nelegitimni albanski gradonačelnik Zvečana donosi odluke štetne za naš narod

D. Z.

29. 05. 2024. u 08:56

PRE tačno godinu dana u prepodnevnim satima, ispre opštine Zvečan okupili su se građani revoltirani upadom nelegitimnog albanskog gradonačelnika Iljira Pecija, koji je mandat „dobio“ sa svega par odsto glasova na izborima koje su Srbi na severu Kosova i Metohije bojkotovali.

ДАН КАД СУ НА СРБЕ БАЦАНЕ ШОК-БОМБЕ: Већ годину дана нелегитимни албански градоначелник Звечана доноси одлуке штетне за наш народ

foto d.z.

Peci je ušao u zgradu 26 maja uz asistenciju tzv specijalne kosovske polciije u petak popodne, a Srbi su se već u ponedeljak ujutru 29. maja okupili kako bi pokazali nezadovoljstvo zbog nametanja albanskog gradonačelnika iako u opštini Zvečan čine više od 90 odsto stanovništva.

Međutim, u masi okupljenih Srba sa kojima su se nalazili i predstavnici Srpske liste ispred opštine Zvečan nalazilo se i nekoliko blindiranih vozila sa tzv. kosovskih specijalcima, usled čega je došlo do pregovora okupljenih Srba sa predstavnciima KFOR koji su već postavili kordon između okupljenih građana i opštinske zgrade.

Posle višesatnih pregovora okupljenih građana i zahteva KFOR-a da pripadnici tzv specijalne kosovske polciije napuste vozila ali i zahteva KFOR-a da se građani povuku, usledio je sukob građana sa međunaorndim vojnicima dok su se pripadnici tzv specijalne ksoovske policije nalazili iza korona KFOR-a.

U sveopštem sukobu tokom kojeg su bacane šok bombe, suzavci, kamenice a tokom kojeg je Kfor koristio i bojevu municiju povređeno je više SRba i nekoliko desetina pripandika KFOR-a. Vojnici KFOR-a izbukli su iz mase i Radoša Petrovića i Dušana Obrenovića koje su pripandici tzv specijalne kosovske policije uhapsili a Obrenovića i brutalno pretukli.

Od tada, već godinu dana srpski radnici ne samo u opštini Zvečan već i ostalim opštinama na severu Kosova i Metohije ne odlaze na svoja radna mesta jer su zgrade opštine koje je gradila država Srbija i u kojima su zaposleni bili Srbi uzurpirali nelegitimni i nelegalni albanski graodnačelnici koji su doveli „svoje“ osoblje.

Osim što su srpske randike ostavili bez posla, albanski gradonačelnici, po mišljenju građana, donose odluke na štetu Srba kako bi ih naterali da napuste ove prostore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DVA PROROČANSTVA KOJA SU JOJ OBELEŽILA ŽIVOT: Oba su se ostvarila, a kada se seti jednog uvek se rasplače