TREĆI KOLEGIJUM „JEDINSTVA“ NA OTVORENOM: Pronađite nam prostor za rad

D. Z.

29. 05. 2024. u 16:56

UREDNICI i novinari „Jedinstva“ jedinog srpskog lista na Kosovu i Metohiji, održali su i danas kolegijum na otvorenom ispred zgrade u kojoj su se nalazile njihove prostorije u Kosovskoj Mitrovici.

ТРЕЋИ КОЛЕГИЈУМ „ЈЕДИНСТВА“ НА ОТВОРЕНОМ: Пронађите нам простор за рад

foto d.z.

Njihov skup je treći po redu, jer ih iz prostorija u Kosovskoj Mitrovici, u kojima su radili od 1999. godine, isteruje Albanac kojem je tzv. Kosovska Agencija za privatizaciju prodala prostor. Te prostorije im je još 2003. godine dodelio Koordinacioni centar za KiM.

Direktorka preduzeća “Panorama” i glavna urednica lista "Jedinstvo" Rada Komazec optužila je međunarodnu zajednicu i vlasti u Prištini da su odgovorni za to što se redakcija lista drugi put nalazi na ulici.

- Naša redakcija je zakatančena, a mi smo izbačeni na ulicu, bez ikakvog zvaničnog obaveštenja "Jedinstvu" kao pravnom subjektu. Ne možemo prihvatiti kao normalnost činjenicu da Kosovska agencija za privatizaciju otima hiljade kvadratnih metara imovine lista "Jedinstvo" u Prištini, dok se mi nalazimo na ulici - rekla je Komazec.

Ona je podsetila da su novinari ovog lista 1999. godine proterani iz Prištine, a da se sada posle četvrt veka proteruju i iz severnog dela Kosovske Mitrovice.

- Sila ga je isterala iz Prištine, a sila mu otima imovinu, sila nas je izbacila iz redakcije u Kosovskoj Mitrovici i sila nad 'Jedinstvom' ne prestaje - rekla je Komazec i dodala da "Jedinstvo" neće odustati, već će ostati i opstati.

Komazec i novinari su i na današnjem skupu apelovali da se redakciji obezebede prostorije, jer se radi o jedinom listu na srpskom jeziku na Kosovu i Metohiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAMEŠTALJKA OD POČETKA: Bivši obaveštajac otkrio mračnu tajnu debate u SAD