OČUVANJE KOSMETA I RS SU VITALNI INTERESI: Dačić - Od dolaska Vučića jug prvi i u miru

Novosti online

30. 05. 2024. u 17:47

LIDER socijalista, i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić obratio se pristalicama na finalnom predizbornom skupu predizborne liste “Aleksandar Vučić – Niš sutra” u hali Čair u Nišu.

ОЧУВАЊЕ КОСМЕТА И РС СУ ВИТАЛНИ ИНТЕРЕСИ: Дачић - Од доласка Вучића југ први и у миру

Foto Novosti

Predsednik SPS je dobio ovacije u Čairu. On se obratio okupljenima rečima: 

- Poštovane Nišlije dame i gospodo, braće i sestrre, ja uobičavam da kažem drugarice i drugovi.

Zatim je najavio ulazak predsednik Vučića, rečima evo predsednika, što je dovelo do aplauza koji se prolamao halom.

Poštovani predsedniče, premijeru i predsednice skupštine.

Prvi put sam u ovu halu ušao 1982. pre 42 godine da gledam pobednički tim Železničara u rukometu. Dolazio sam da gledam i Real sa Nišave pobednički tim Radničkog.

Foto Tanjug

Rećiću samo nekoliko činjenica iz naše istorije.

Južna Srbija je najpatriotskiji deo Srbije. Odavde se uvek kretalo u borbu za Srbiju. Odavde je toplički Gvozndeni puk . Najodlikovanaija jedinica u srpske vojske. Odavde su uvek kretali i istočna i južna srbija, i naši kosovski junaci i Jug Bogdan i car Lazar.  ali posle rata je politika bila drugačija i naš kraj bio zapostavljen.

Siguran sam da dolaskom Vučića ta politika promenila i da jug nije samo prvi u ratu već i u miru za razvoj Srbije.

Ono što je istorija nesmemo da zaboravimo. Ali moramo da živimo za budućnost zato moramo danas da donosimo odluke. Srbija je dans ugrožena po svim pitanjima, KiM, Srba u regionu i RS i mi se tako delimo u odnosu na drugu političku struju u Srbiji. Naš odgovor je potpuno jasan i mi se tako delimo u odnosu na drugu politčku struju u Srbiji.  Mi smatramo da je Kosmet sastavni deo Srbije i da će tako zauvek ostati, bez obzira ko sprovodi okupaciju. Niš je oslobođen 1878, ali bez obzira na to uvek je bio Srpski.

Foto Novosti

RS je vitalni nacionalni državmni prioritet, očuvanje RS i ako je teško vreme normalno je da budemo zajedno. Zato vas i pozivam sve, je r sa druge strane je opcija koja govori da je KiM izgubljena priča, da je srpski narod genocidan narod, da je RS genocidna tvorevina. Da uđemo u NATO, uvedemo sankcije Rusiji i Kini. Mi se razlikujemo od njih. Svi su oni isti. I Savo Manojlović lajkuje rezoluciju o Genocidu u Srebrenici, i oni koji su to potpisivali da to bude na dnevnom redu poput Marinike Tepi, Dobrice Veselinovića, Radomira Lazovića ili kukavičjih jaja kao Nestorović ili Miloš Jovanović i drugi.

Pozivam sve članove simpatizere, birače glasače da glasaju za listu Aleksandar Vučić - Niš sutra, odnosno Srbija-Sutra jer imamo jedan interes a to je Republika Srbija i njeni građani.

Želim da poručim svima, "će gi onobimo". Ko ne zna šta znači videće u nedelju. Živela Srbija! - poručio je Dačić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Kako se raj na zemlji PRETVORIO U PRAVI PAKAO