GRADSKA IZBORNA KOMISIJA: U Beogradu prijavljen 1.581 domaći i 156 stranih posmatrača za izbore

Novosti online

31. 05. 2024. u 17:28

PREDSEDNIK Gradske izborne komisije Zoran Lukić saopštio je danas da se za praćenje rada Gradske izborne komisije i biračkih odbora na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda na sam dan izbora raspisanih za 2. jun, prijavio 1.581 domaći posmatrač i 156 stranih posmatrača.

ГРАДСКА ИЗБОРНА КОМИСИЈА: У Београду пријављен 1.581 домаћи и 156 страних посматрача за изборе

Foto: Beoinfo

Lukić je istakao da je saradnja Gradske izborne komisije sa domaćim i stranim posmatračima, u ovoj fazi izbornih radnji, bila brza i efikasna na obostrano zadovoljstvo i dodao da je sve proticalo u najboljem mogućem redu.

Kako se navodi u saopštenju Gradske izborne komisije prijavljeni su predstavnici sledećih domaćih posmatrača: CRTA, CESID, „Građani na straži”, JUKOM i „Kreni-promeni”, a od stranih prijavljeni su: OSCE-ODIHR, IFES, delegacija EU u Republici Srbiji, IREX, Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, Ambasada Holandije, Ambasada Slovačke i Ambasada Velike Britanije.

Istaknuto je da su predstavnici posmatrača rada biračkog odbora dužni da postupaju po pravilima o održavanju reda na biračkom mestu, kao i da se njima omogućava da nesmetano posmatraju svaku izbornu radnju, a u Zapisnik o posmatračima rada biračkog odbora mogu se upisati eventualne primedbe posmatrača.

BONUS VIDEO: HUMANITARNI ŠAKOVSKI TURNIR U BORBI: igra za udruženje roditelja ,,Mali div"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

SRPSKI FUDBALERI OVAJ VELIKI HIT SLUŠALI U SVLAČIONICI: Pevačica se odmah oglasila - Svim srcem uz naše momke (FOTO)