KLASIČNA OTIMAČINA SRPSKE ZEMLJE: Srpska lista o odluci Prištine o eksproprijaciji

Novosti online

31. 05. 2024. u 17:32

SRPSKA lista saopštila je danas da odluka prištinskih vlasti o konačnoj eksproprijaciji nepokretnosti vlasnika parcela u opštinama Leposavić i Zubin Potok nije eksproprijacija, već klasična otimačina srpske zemlje i deo sistematskog terorisanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

КЛАСИЧНА ОТИМАЧИНА СРПСКЕ ЗЕМЉЕ: Српска листа о одлуци Приштине о експропријацији

Foto Srpska lista

U saopštenju Srpske liste se ističe da ta odluka otkriva jasnu nameru da se kroz institucionalno nasilje i represiju Kosovo i Metohija etnički očiste od Srba.

- Očekujemo da međunarodna zajednica jasno i nedvosmisleno osudi donošenje ove odluke tj. otimanje zemlje od srpskih domaćina i zahteva povraćaj u pređašnje stanje, te uklanjanje nelegalnih baza sa monoetničkim parapolicijskim jedinicama, navodi se u saopštenju. 

Srpska lista naglašava takođe da se ta antisrpska odluka i plan za progon Srba moraju zaustaviti i da u 21. veku, kada se pitanje privatne imovine štiti i posebno tretira, na Kosovu i Metohiji pravo slobodnog uživanja imovine za Srbe ne postoji. 

- Simultanim antisrpskim odlukama Kurti svakoga dana čini život našem narodu težim i odgovornost je na međunarodnim predstavnicima da takvo delovanje osude i spreče ili će biti podjednako odgovorni jer svojim nečinjenjem biće saučesnici u Kurtijevim nedelima, itiče Srpska lista.

Vlada privremenih prištinskih institucija usvojila je konačnu odluku o eksproprijaciji za, kako je navedeno, ''javni interes nepokretnosti vlasnika i nosilaca interesa koje su pogođene realizacijom infrastruktunih projekata od javnog interesa u opštinama Leposavić i Zubin Potok, u skladu sa pravosnažnim presudama sudova".

BONUS VIDEO: HUMANITARNI ŠAKOVSKI TURNIR U BORBI: igra za udruženje roditelja ,,Mali div"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura