INCIDENT U NOVOM SADU: Novinar portala 021.rs napao birački odbor, oteo birački materijal, pokušao da spreči glasanje Miloša Vučevića

Novosti online

02. 06. 2024. u 12:28

U TOKU prepodneva na biračkom mestu 188, neposredno pre nego što će glasati premijer Srbije Miloš Vučević sa porodicom, novinar novosadskog portala 021.rs Žarko Bogosavljević je napravio incident, tako što je otimao birački materijal i napadao članove biračkog odbora.

ИНЦИДЕНТ У НОВОМ САДУ: Новинар портала 021.рс напао бирачки одбор, отео бирачки материјал, покушао да спречи гласање Милоша Вучевића

Foto: Printskrin

Naime, novinar Žarko Bogosavljević je ušao na biračko mesto, odmah je krenuo da galami i fizički nasrće na ženskog člana biračkog odbora, koja je u ruci imala materijal biračkog odbora.

Ono što je zanimljivo jeste tajming ovog unapred osmišljenog napada, s obzirom da su novinari dobili informaciju kada i gde će premijer doći na glasanje.

Foto: Printskrin

 

Više o samom incidentu je rekao Aleksa Tojčić, član biračkog odbora koji je zaštitio koleginicu pri napadu:

- Novinar portala 021.rs fizički je nasrnuo na članove biračkog odbora. Tačnije, fizički je nasrnuo na jednu našu koleginicu koja je vodila evidenciju vezano za izlaznost birača. Napadač je birački odbor optužio da se vode paralelni birački spiskovi, što nema nikakve veze sa realnošću. Ja kao diplomirani pravnik i kao neko ko je završio državni fakultet u Novom Sadu, vrlo dobro znam šta može da postoji na biračkom mestu od materijala. Ovde je bilo reči o jednom običnom papiru, na kome su se nalazili podaci za izlaznost i to je ono što svi članovi biračkih odbora na svim biračkim mestima imaju. Naravno, ovo je ciljano osmišljeno kako bi se  urušio sam izborni proces, naročito što je reč o biračkom mestu premijera Republike Srbije Miloša Vučevića koji je trebao da glasa u tom momentu kada je incident izazvan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (10)

SRPSKI FUDBALERI OVAJ VELIKI HIT SLUŠALI U SVLAČIONICI: Pevačica se odmah oglasila - Svim srcem uz naše momke (FOTO)