VUČIĆ DANAS SA DODIKOM: Razgovor o Saboru koji će biti održan 8. juna

Tanjug

02. 06. 2024. u 12:39

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će se danas u Beogradu sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da će razgovarati o Svesrpskom Saboru, koji će biti održan 8. juna.

ВУЧИЋ ДАНАС СА ДОДИКОМ: Разговор о Сабору који ће бити одржан 8. јуна

Foto Printskrin Instagram/buducnostsrbijeav

Dodik je za Prvu TV, naglasio da na dan Sabora dolazi iz Rusije, kao i da će skup okupiti sve segmente srpskog društva.

Kako je naveo, zajedničko okupljanje planirano je na Slaviji, a na različitim lokacijam biće organizovani nastupi folklora.

Predsednik Republike Srpske dodao je da će se na Saboru usvojiti deklaracija, koja bi trebalo da sadrži smernica kojim putem ići dalje, kao i odgovore na aktuelna pitanja, ističući da će tome prethoditi zajednička sednica dve Vlade koje će nastaviti da rade na rešavanju svih pitanja.

Naglasio je da, zahvaljujući Vučiću, razumevanje i poimanje Republike Srpske u Srbiji nikad nije bilo značajnije i poručio da oni zajedničkim snagama "ruše Drinu" u smislu administrativnih i drugih peripetija.

- Ideja o Srpskoj kao samostalnoj državi mora da zaživi među Srbima - naglasio je Dodik.

Napomenuo je da je u Srbiji mnogo ljudi sa prostora BiH, odnosno Republike Srpske i da ga raduje svaki kontakt sa njima, a sreća je, kako je rekao, što i predsednik Srbije ima empatiju prema tim ljudima.

Dodik je podsetio i kako je Srbija ustala što se, prema njegovim rečima, videlo u Njujorku prilikom glasanja o rezoluciji o Srebrenici i dodao da je tada poslao poruku Vučiću kako je ponosan na njega.

Dodao je da u njemu živi oseećaj tuge što srpske žrtve nisu jednako vrednovane i podsetio na tragični slučaj četvoročlane porodice Gavrilović iz Konjica, koji su ubijeni zbog svog srpskog porekla, a zločinci su naknadno ubili dečaka koji je bio preživeo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (29)

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura