JAČA VEZE SA ABAZIJEM: Manojlović sa bivšim Kurtijevim saborcem širi političku platformu

V. N.

06. 06. 2024. u 13:23

LIDER pokreta "Kreni-promeni" Savo Manojlović i nekadašnji programski direktor američke fondacije "Braća Rokfeler" (RBF) Haki Abazi, sada nezavisni poslanik u tzv. kosovskoj Skupštini, sprovode intenzivne aktivnosti na širenju svoje političke platforme u Srbiji, čemu doprinosi i činjenica da je RBF jedan od glavnih finansijera Manojlovićevog pokreta - saznaju nezvanično "Novosti".

ЈАЧА ВЕЗЕ СА АБАЗИЈЕМ: Манојловић са бившим Куртијевим саборцем шири политичку платформу

Foto: Tanjug/Sava Radovanovic/Jutjjub Pritnskrin DPT te Fidani

Abazi je svojevremeno, kao istaknuti funkcioner pokreta "Samoopredeljenje" aktuelnog tzv. kosovskog premijera Aljbina Kurtija, od koga se u međuvremenu distancirao, što je dovelo i do njegovog isključenja iz "Samoopredeljenja", uspostavio kontakte, a potom se angažovao i na političkoj edukaciji i usmeravanju lidera Republikanske stranke (RS) Nikole Sandulovića, koji je nakon toga postao jedan od glavnih promotera jednostrano proglašene nezavisnosti "Kosova", uz potenciranje teze o ratnim zločinima Srba nad kosovskim Albancima, a što je kulminiralo polaganjem venca na grob albanskog teroriste Adema Jašarija početkom ove godine.

Imajući u vidu da, pored Abazija kao zajedničkog sponzora i političkog mentora, Manojlović i Sandulović baštine istu ideologiju i "vrednosti", te da su obojica izrazito liberalno i proamerički orijentisani, da su uverenja da je"Kosovo" nezavisna država i da gaje veoma blagonaklon stav prema pravima LBTIQ+ populacije, u dobro upućenim krugovima je u opticaju podatak da su njih dvojica uspostavila kontakte i da razmatraju modalitete i formu buduće političke saradnje. Pritom, kao momenat koji može doprineti pomenutoj saradnji figurira i zajedničko Manojlovićevo i Sandulovićevo potenciranje teze da su bili "žrtve" Bezbednosno-informativne agencije, od koje su navodno pretrpeli i fizičke napade, a što će bez sumnje predstavljati dodatan "plus" u očima njihovih pokrovitelja, uključujući i Abazija.

BONUS VIDEO: DEBAKL SAVA MANOJLOVIĆA: Dao ultimatum kolegama iz opozicije, oni ga oladili za sve pare, on zaćutao

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD U NEVERICI, RUSIJA ODUŠEVLJENA! Srpski navijači su uzeli bubanj, a onda... (VIDEO)