BLAM SAVE MANOJLOVIĆA: Tražio kontrolu glasačkih listića, a kada je video da je doživeo debakl, tražio prekid!

Novosti online

06. 06. 2024. u 14:55

Lista DR SAVO MANOJLOVIĆ – I JA SAM BEOGRAD – KRENI-PROMENI tražila je kontrolu zapisnika o radu i uvid u vreće sa glasačkim listićima po uzorku za više od 5 odsto biračkih mesta u Beogradu. Gradska izborna komisija omogućila je uvid u izborni materijal za tražena 63 biračka mesta, sa najviše upisanih birača, što iznosi i više od 5 odsto od ukupnog broja biračkih listića, izjavio je danas predsednik GIK-a Zoran Lukić.

БЛАМ САВЕ МАНОЈЛОВИЋА: Тражио контролу гласачких листића, а када је видео да је доживео дебакл, тражио прекид!

FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ

– Formirana je komisija u kojoj su bili i svi predstavnici liste DR SAVO MANOJLOVIĆ – I JA SAM BEOGRAD – KRENI-PROMENI. Provera biračkog materijala počela je 5. juna u 19 časova. Nakon pregledanih 15 biračkih mesta i isto toliko zapisnika, na kojima ukupno pravo glasa ima 27.379 birača, Marija Manojlović, predstavnik liste DR SAVO MANOJLOVIĆ – I JA SAM BEOGRAD – KRENI-PROMENI, tražila je da se odustane od daljeg uvida u birački materijal – pojasnio je Lukić za Beonfo.

Naglasio je da dok predstavnici liste DR SAVO MANOJLOVIĆ – I JA SAM BEOGRAD – KRENI-PROMENI nisu tražili prekid uvida u materijal, pregledano je 15 biračkih mesta gde ukupno pravo glasa ima 27.379 birača. Sačinjen je, kako je precizirao, pojedinačni zapisnik za svako biračko mesto i potpisali su ih svi članovi komisije.

– Od ukupno prebrojanih 27.379 glasačkih listića, ispostavilo se da jedan glasački listić nije odgovarao zapisniku za biračkog mesta. Jedan glas iz džaka nije odgovarao zapisniku sa biračkog mesta, već je greškom upisan pogrešnoj izbornoj listi, koja ga nije osvojila. Izborna komisija je konstatovala da je to jedina greška i okarakterisala je kao "laku", jer ni na jedan način taj jedan izborni listić u odnosu na 27.379 prebrojanih, sa 15 biračkih mesta, nije ugrozio legitimnost izbornog procesa – istakao je Lukić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

USKORO POČINJE STROGI POST: Posvećen je Svetim apostolima Petru i Pavlu, evo šta ne bi trebalo da jedemo