DOČEK UZ POGAČU I SO: Vučević i Brnabić dočekali Viškovića i Cvijanović na graničnom prelazu Sremska Rača

Novosti online

07. 06. 2024. u 16:39

Premijer Miloš Vučević i predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić dočekali su danas predsednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića, srpskog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Željku Cvijanović i predsednika skupštine Republike Srpske Nenada Stevandića na graničnom prelazu Sremska Rača.

ДОЧЕК УЗ ПОГАЧУ И СО: Вучевић и Брнабић дочекали Вишковића и Цвијановић на граничном прелазу Сремска Рача

Foto: Srna

Nakon dočeka oni će obići radove na izgradnji mosta preko Save. Zvaničnicima iz RS, koji dolaze povodom Svesrpskog sabora koji će biti održan sutra u Beogradu, priređen je doček uz so i pogaču koje su nosili mladi u srpskoj narodnoj nošnji, a vijorila se i srpska zastava.

Sutrašnji sabor okupiće veliki broj ljudi iz Srbije i RS, a kako je planirano, pored celodnevnog raznovrsnog programa biće održana i zajednička sednica dve vlade, kao i sastanci zvaničnika Srbije i RS.

Centralno obeležavanje manifestacije "Jedan narod, jedan sabor - Srbija i Srpska" biće održano u 17.00 časova na Tgu republike u Beogradu, a kako su ranije rekli zvaničnici Srbije i Republike Srpske, sabor će biti prilika da se potvrdi jedinstvo, ojača povezanost i unapredi očuvanje kulture sećanja. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će mnogo važnih odluka biti doneto na sutrašnjem velikom Svesrpskom saboru, među kojima zajednička deklaracija kao i odluka o izgradnji memorijalnih centara u Beogradu i Donjoj Gradini.

Foto: Srna

Foto: Srna

Foto: Srna

Foto: Srna

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOSOVO JE SRBIJA: Španci lupili šamar Albancima na EURO 2024, poslali jaku poruku (VIDEO)