"UVEK SAM SE OSEĆAO KAO PREKODRINSKI SRBIN": Nikada u Srbiji ne sme da se čuje nešto ružno o RS i obrnuto

Novosti online

08. 06. 2024. u 13:09

PREDSEDNIK Republike Srbije, Aleksandar Vučić, obratio se na Svesrspom saboru gde se osvrnuo na odnos imeđu Srbije i Srspke.

УВЕК САМ СЕ ОСЕЋАО КАО ПРЕКОДРИНСКИ СРБИН: Никада у Србији не сме да се чује нешто ружно о РС и обрнуто

Foto: Printskrin RTS

- Analizirajući sve naše greške, pre 10 godina smonapravili dogovor, a to je da bez obzira na sve razlike ili međusobne odnose da naš narod to ne sme da trpi i da nikada u Srbiji ne sme da se čuje nešto ružno o RS i obrnuto... Neretko smo se stideli našeg naroda iz Krajine, do toga da uvek imamo nešto dakažemo o onima sa druge strane Drine... Ponosan sam što sam rođen u Beogradu, ali me nikada niste čuli da sam zato bolji ili veći od nečeg drugog, uvek sa se osećao kao prekodrinski Srbin - rekao je predsednik.

- Uvek ćemo biti spremni na razgovore koji će da vode miru i poboljšanju odnosa. Moja molba Dodiku i svima je, u deklaraciji se pozivamo na Dejtonski sporazum, jasno znamo da smo potpisali Dejtonski sporazum, kao neko ko bi morao da bude garant sprovođenju.

Mile dobro čita raspoloženje naroda u RS. Moja molba vama, Srbija je tu i nigde neće otići, uz Srpsku je. Neću da vam ulazim u to, vi donosite odluke, samo vas molim da milion puta razmislite koliko nam je svima potreban mir. Nemojte da brinete, znam sve one koji se zaklinj u kafani, nagledao sam se i onih koji su mi držali pridike o srpstvu, a kad sam uneo zastavu prišli su mi i rekli da je to zabranjeno. Znaju ovi i sa KiM, da kad god je muka zovi Vučića. Srbija nikada neće ostaviti Srpsku na cedilu, pokušajte u miru sa svim drugima da rešavate probleme - istakao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOVELI ARENU U ZAGREBU DO USIJANJA: Saša Matić i Milica Pavlović zapevali zajedno - pevač prekinuo odmor da bi gostovao na koncertu (VIDEO)