VUČIĆ O REZOLUCIJI O SREBRENICI I PITANJU KOSOVA: Izloženi smo pritiscima, ali moramo da budemo otvoreni za razgovore

Novosti online

08. 06. 2024. u 13:30

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić naglasio je, obraćajući se sa Svesrpskog sabora, "da smo bili izloženi i pod pritiscima po pitanju članstva takozvanog Kosova u Savet Eevrope.

ВУЧИЋ О РЕЗОЛУЦИЈИ О СРЕБРЕНИЦИ И ПИТАЊУ КОСОВА: Изложени смо притисцима, али морамо да будемо отворени за разговоре

Foto: Printskrin RTS

- Donošenje rezolucije o Srebrenici za koju ne krijemo da je bila poprište ili mesto dešavanja jezivih stvari, i to na najsnažniji način osuđujemo, na jedno pitanje nikad nismo mogli da dobijemo odgovor. Ako je 2015. doneta generalna rezolucija o genocidu u svim delovima sveta, zbog čega je morala da se donosi specifična godinama kasnije. Je li ta razolucija donela pomirenje, ne, donela je radost jednima, a bes i gnev na drugoj stvari. Dolazimo do ključnog trećeg pitanja što ste onda donosili tu rezoluciju. Upravo zbog toga da bi se mi sukobljavali pa da dolaze mirotvorci iz Evrope - istakao je Vučić.

Dodao je da "Moramo da budemo otvoreni za razgovor sa svima".

- Moramo da sarađujemo sa partnerima na Zapadu, dopalo se to nekima ili ne. Sutra će svi da traže plate, mesto u modernom svetu... U samoj deklaraciji postoji tačka koja govori o očuvanju naših prijateljstva, onih kojih se nismo stideli i nikada nećemo - poručio je predsednik.

BONUS VIDEO - NE DAJEMO DA NAM JEDINSTVO IKO IKADA SRUŠI: Snažne reči predsednika srpskom narodu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PANIKA NA EURO 2024: UEFA uvela vanredne bezbednosne mere