VUČIĆ I DODIK OBIŠLI VETERANE IZ SRBIJE I RS: Hvala vam što ste ustali da odbranite zemlju svojih predaka i potomaka (FOTO)

Novosti online

08. 06. 2024. u 16:04

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, u okviru svesrpskog sabora "Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska“, posetili Dom Garde na Topčideru, gde su se obratili veteranima Republike Srbije i Republike Srpske.

ВУЧИЋ И ДОДИК ОБИШЛИ ВЕТЕРАНЕ ИЗ СРБИЈЕ И РС: Хвала вам што сте устали да одбраните земљу својих предака и потомака (ФОТО)

FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Pored dvojice predsednika, u programu su učestvovali i veterani kojima su se obratiti resorni ministri Republike Srbije i Republike Srpske, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Nemanja Starović i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Danijel Egić, a zatim i general Vojske Republike Srpske Budimir Gavrić i general Vojske Jugoslavije Vladimir Lazarević.

U Domu Garde prisustvovali su predstavnici svih boračkih organizacija i organizacija veterana iz Republike Srbije i Republike Srpske.

U okviru svesrpskog sabora "Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska“ patrijarh Porfirije jutros je služio moleban za Republiku Srbiju i Republiku Srpsku, u prisustvu predsednika Srbije i predsednika Republike Srpske.

U Palati Srbije održana je zajednička sednica Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Srpske, a zatim je u Narodnoj skupštini Srbije predsednica Skupštine  Srbije Ana Brnabić održala sastanak sa predsednikom Narodne skupštine Republike Srpske Nenadom Stevandićem, potpredsednicima Narodne skupštine Republike Srbije i Narodne skupštine Republike Srpske i predsednicima i potpredsednicima Parlamentarnog foruma Republike Srbije i Republike Srpske. 

U nastavku svesrpskog sabora "Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska“ predsednici Republike Srbije i Republike Srpske sa resornim ministrima obići će Narodni muzej, a centralno obeležavanje svesrpskog sabora "Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska“ je u 17 časova na Trgu Republike, kada će 2.500 igrača iz 48 kulturno-umetničkih društava iz Srbije i RS pokazati splet srpskih narodnih igara.

Vatromet je planiran u 21 čas iz Parka Republike Srpske na levoj obali Save.

Vučić se zahvalio veteranima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas veteranima Srbije i Republike Srpske, jer su branili svoja ognjišta i dodao da su se svih prethodnih godina mnogi plašili da se zahvale veteranima.

On je prilikom obraćanja veteranima u Dom Garde na Topčideru, zahvalio veteranima iz Republike Srpske ističući da su oni ustali da odbrane  zemlju svojih predaka i potomaka i zato sto su doveli Republiku Srpsku do toga da bude uspešan entitet i mesto gde se srpski narod oseća sigurno.

- Hvala i vama iz Srbije koji ste svuda štitili naše interese i na Košarama i na Paštriku i svuda gde vas je država pozvala rizikujući svoje živote - rekao je Vučić. 

On je rekao i da je ponosan jer danas "ne stavljamo srpske junake u crne džakove, već ih poštujemo i pognemo glavu pred njima i kažemo hvala".

Istovremeno, on je zahvalio svima na ljubavi prema Srbiji i narodu i zamolio veterane iz Srbije da zajedno sa "braćom iz Republike Srpske" se druže i razmenjuju iskustva koja će značajna da se sećamo svega i da se ne zaborave zločini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SENZACIJA: Britanci upravo objavili vest, Novak Đoković opet zapanjio svet!