uživoMLADOST I LEPOTA NA KALEMEGDANU: Defile kulturno-umetničkih društava pred završnu svečanost Svesrpskog sabora (FOTO/VIDEO)

Novosti online

08. 06. 2024. u 16:49

Na zajedničkoj sednici vlada Srbije i Republike Srpske danas je u Beogradu jednoglasno usvojena "Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda".

МЛАДОСТ И ЛЕПОТА НА КАЛЕМЕГДАНУ: Дефиле културно-уметничких друштава пред завршну свечаност Свесрпског сабора (ФОТО/ВИДЕО)

Foto N. Skenderija

Pred završnu svečanost na Trgu republike, održan je defile kulturno-umetničkih društava iz Republike Srpske od Skupštine grada Beograda preko Terazija do Knez Mihailove ulice.

Spletom igara srpskog folklora, u okviru sabora predstavilo se 30 kulturno-umetničkih društava iz Srbije na platou na Kalemegdanu.

Zatim su članovi kulturno-umetničkih društava sa Kalemegdana krenuli ka Knez Mihailovoj ulici i sreli se ispred fontane u Knez Mihailovoj ulici. Svi su se uputili ka Trgu republike, gde je počela centralna manifestacija „Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA BEZ MILOSTI PREMA ALBANCIMA: Žestoka kazna zbog vređanja Srba, provokator Daku suspendovan zbog sramnog skandiranja