KAKO JE VUČIĆ UJEDINIO SRBE: Svesrpski sabor je kruna sloge našeg naroda, a ovo su potezi predsednika zbog kojih je svaki čovek ponosan

Novosti online

09. 06. 2024. u 12:03

“NE daj Bože da se Srbi slože”, uzvikivali su neprijatelji našeg naroda kroz istoriju, dok su se Srbi nadali ujedinjenju. Konačno, naš narod ima lidera koji je uspeo da uradi gotovo nemoguće - da ujedini Srbe.

КАКО ЈЕ ВУЧИЋ УЈЕДИНИО СРБЕ: Свесрпски сабор је круна слоге нашег народа, а ово су потези председника због којих је сваки човек поносан

Foto: AP Photo/Darko Vojinovic

Taj lider je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a kruna srpske sloge je Svesrpski sabor koji je juče održan u Beogradu.

Ipak, važno je podsetiti na neke od Vučićevih poteza koji su doveli do toga da svi ponosni Srbi (jer uvek ima onih koji se stide porekla, ali su srećom u mizernoj manjini) stanu ujedinjeni.

Kultura sećanja

Jedna od najvažnijih tekovina je kultura sećanja na srpske žrtve u svim ratovima, uključujući Prvi i Drugi svetski rat, a naročito ratove devedesetih, koja je u našoj zemlji postala praksa tek nakon dolaska Vučića na vlast.

Foto N. Skenderija

Dok su pripadnici bivšeg režima saginjali glavu i ćutali o mučki ubijanoj deci, ženama i starcima u zločinačkim akcijama “Bljesak” i “Oluja”, o Martovskom pogromu, ali i o monstruoznim dešavanjima u Jasenovcu, Vučić ne dopušta da srpske žrtve padnu u zaborav.

U prilog tome svedoči što se od 2015. godine svakog 4. avgusta obeležava Dan sećanja na stradale i prognane Srbe u “Oluji”. Pored toga, obeležava se i Dan sećanja na žrtve zločina u logoru Jasenovac i NDH, ali i Dan sećanja na stradale u NATO agresiji na SRJ.
Takođe, predsednik Vučić je inicirao da se snimi potresan film “Dara iz Jasenovca”, koji govori o stradanju Srba u ozloglašenom ustaškom logoru. Pored toga, snimljen je film “Oluja” o hrvatskoj zločinačkoj akciji protiv srpskog naroda, na šta je Vučić istakao da je ponosan.

Srpska zastava

Svi pamtimo da se za vreme bivšeg režima zastava Srbije mogla videti jedino na zvaničnim državnim institucijama. Dolaskom predsednika Vučića na vlast, to se promenilo, pa se srpske trobojke ponosno vijore na sve značajne državne praznike, a na nekim mestima su stalno istaknute kako bismo pokazali da se ne stidimo svoje zastave.

Foto N. Skenderija

I ne samo to, već je ustanovljen i Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, državni praznik koji se 15. septembra praznuje u Republici Srbiji i Republici Srpskoj.

Takođe, Vučić je izazvao oduševljenje među Srbima širom sveta kada je u Ujedinjenim nacijama za vreme glasanja o rezoluciji o Srebrenici ogrnuo srpsku zastavu, uprkos protivljenju predsednika Generalne skupštine UN i zahteva obezbeđenja da je skine.
- Niko na svetu mi neće uzeti moju zastavu - poručio je Vučić.

Briga o Srbima u regionu

Osim o Srbima u Srbiji, uključujući naravno južnu pokrajinu Kosovo i Metohiju, kao i Republici Srpskoj, Vučić pokazuje brigu i za pripadnike našeg naroda iz regiona.

Poseban naglasak stavlja na najmlađe, pa se tako predsednik često sastaje sa srpskom decom iz Federacije BiH, Hrvatske, Crne Gore i Severne Makedonije. Deca od Vučića nikada ne odu praznih ruku, već dobiju poklone, a mališani predsednika uvek obraduju nekim crtežom, na šta on ne krije oduševljenje.

Ovo su samo neki od poteza koji su doveli do toga da se spski narod pod Vučićevim vođstvom složi i ujedini.

Naravno, predsednik brine i o svim građanima naše države, kojoj god oni nacionalnosti pripadali. U Srbiji niko nije diskriminisan, ali više nije sramota, kao za vreme bivše vlasti, reći da ste Srbin ili Srpkinja, mahati trobojkom, pevati “Bože pravde”, voleti Republiku Srpsku i svoje sunarodnike ma gde oni živeli.

(Informer)

BONUS VIDEO: NIKO NEĆE UNIŠTITI SRPSKO JEDINSTVO: Ceo govor predsednika Vučića na Svesrpskom saboru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EURO 2024: Albanci su potpuno šokirani, orlovi imaju razlog za slavlje i razlog za tugu!