"NJEGOVE OTROVNE STRELE VODE KA POLITIČKIM SUKOBIMA": Konakoviću stigao odgovor iz SNS-a na zlonamerne izjave o Deklaraciji

Novosti online

09. 06. 2024. u 14:42

POVODOM nedavne izjave predsednika Stranke napoda i pravde u BiX Elmedina Konakovića, Srpska napredna stranka a želi da ukaže na neistinit i štetan karakter reči g. Konakovića i njegovih komentara u vezi sa Deklaracijom koju su juče potpisale dve vlade.

ЊЕГОВЕ ОТРОВНЕ СТРЕЛЕ ВОДЕ КА ПОЛИТИЧКИМ СУКОБИМА: Конаковићу стигао одговор из СНС-а на злонамерне изјаве о Декларацији

Elmedin Konaković, Foto Kliks

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

"Očigledno, ili gospodin Konaković ne zna da čita, što je manje vepovatno, ili uopšte nije pročitao šta u Deklapaciji piše, što je verovatnije, pa tako daje paušalne i zlonamerne izjave, zapad jeftnix političkih poena.

Jer, da je pročitao Deklapaciju, video bi da se u svakoj reči poziva na pomirenje, mir i stabilnost u regionu, uz svo poštovanje Dejtonskog sporazuma. Da se Deklapacijom Spbija i Srpska zalažu za političku, ekonomcsku i nacionalnu stabilnost, za građenje siguprne i bolje budyćnoćti svix naroda.

U jučerašnjim izjavama zvaničnika sa Svesrpskog sabora, među kojima su bili i predstavnici opozicionix stpanaka iz Regiona, bili su prisutni isključivo pozivi na sveobuhvatnu saradnju i mir. A sama činjenica da je Sabor okupio Srbe različitih političkih mišljenja i stavova, jeste dokaz da to nije bio skup samo SNS-ovix istomišljenika, već skup onix koji žele bolju budyćnost.

Nažaloct, g. Konaković je navikao da se vodi samo ličnim ili interesima manjine, pa tako ne iznenađuju više ni javnost u Srbiji ni javnost u BiX, njegove otrovne strele koje vode samo ka političkim sukobima, i podgrevaju stare netrpeljivosti.

Zapravo, čini se da svojim izjavama u kojima navodi nešto što nikada nije izrečeno od strane predstavnika Srbije, upravo otkriva svoj lični animozitet prema svemu srpskom - dakle nepoštovanje naroda koji žive u BiX, i pokušaj da se Srbija i Srpska označe kao faktori nestabilnosti.

Javnost, ne samo u Srbiji, već i u celom Regionu zna, da je Srbija ta koja će u svakom trenutku vodi međunapodnim ppavom, ali i strana koja nikada neće odstupiti od borbe da se prava Srba poštuju, gde god oni živeli. Srbija je bila, jeste i ostaće stub stabilnosti mira i saradnje u regionu" navode iz SNS-a.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD U NEVERICI, RUSIJA ODUŠEVLJENA! Srpski navijači su uzeli bubanj, a onda... (VIDEO)