ĐURIĆ: Pozivam sve one koji šire neistinu da sledeći put budu gosti na Saboru

Милица Шкорић
Milica Škorić

09. 06. 2024. u 15:55

MINISTAR spoljnih poslova Marko Đurić oglasio se na društvenoj mreži Iks povodom lažnih natpisa u regionalnim medijima o Svesrpskom saboru.

ЂУРИЋ: Позивам све оне који шире неистину да следећи пут буду гости на Сабору

Foto Privatna arhiva

- Širenje neistina o karakteru i prirodi jučerašnjeg Svesrpskog sabora u Beogradu, i sejanje straha i netrpeljivosti u vezi sa istim štetno je i destruktivno, i pozivam političare u regionu i zemlji da se uzdrže od te vrste poruka.

Želim da pozovem sve one u regionu, bez obzira na nacionalnu ili versku pripadnost, koji šire neistine i pokazuju netrpeljivost u vezi sa jučerašnjim saborom u Beogradu, njegovim porukama, karakteru i učesnicima da, umesto toga, sledeći put budu gosti i učesnici Svesrpskog sabora.

Umesto potpirivanja netrpeljivosti, veću uslugu onima koje predstavljaju učinili bi da su i ovaj put iskazali interes da prisustvuju saboru. Posebno u oči upada to da su najglasniji kritičari jučerašnjeg sabora oni u regionu koji, ne samo rečima, već i delima pokazuju da su protiv Dejtonskog sporazuma, i jedva prikrivaju svoju etnonacionalističku netoleranciju usmerenu prema Beogradu i Banjaluci.

Ponosni smo na naše nacionalne simbole, na saradnju Srba u celom regionu na zaštiti njihovih kolektivnih prava i očuvanju identiteta i kulture. Takođe smo ponosni i na sve naše građane, pripadnike 24 nacionalne zajednice koje žive u našoj zemlji. Sve je to podjednako deo bogatstva Srbije.

To je istina o našoj politici i niko je lažima ne može promeniti - napisao je Đurić na svom zvaničnom Iks nalogu.

BONUS VIDEO: VUČIĆ SE OBRATIO NA SVESRPSKOM SABORU - Duh slobode širi se svetom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura