VUKAŠINOVIĆ MINIRAO SOPSTVENI AUTO DA OPTUŽI RADOIČIĆA: Novi detalji razbijanja albanske obaveštajne mreže na severu KiM

Novosti online

10. 06. 2024. u 18:57

AKCIJU lažiranog podmetanja eksploziva isplanirale su kosovske obaveštajne strukture s ciljem da optuže doskorašnjeg potpredsednika Srpske liste, Milana Radoičića.

ВУКАШИНОВИЋ МИНИРАО СОПСТВЕНИ АУТО ДА ОПТУЖИ РАДОИЧИЋА: Нови детаљи разбијања албанске обавештајне мреже на северу КиМ

Foto: Srpska lista

Alo! je juče pisao o hapšenju Dragana Aksentijevića, zvanog Kiko, iz Leposavića, koji se sumnjiči da je na severu Kosova i Metohije formirao obaveštajnu mrežu po direktnom nalogu Aljbina Kurtija i njegovih najbližih saradnika. Za šaku evra on i njegovi saradnici, među kojima je i Milan Vukašinović, špijunirali su srpske vojne i policijske baze blizu administrativne linije, pratili aktivnosti srpskih bezbednosnih službi, kao i bivše pripadnike kosovske policije srpske nacionalnosti. Njihova meta bili su i pripadnici srpske vojske i policije koji su učestvovali u ratu na KiM koje Kurtijeve službe pokušavaju da uhapse. Osim toga, radili su sve kako bi kriminalizovali Srpsku listu i njene lidere.

Tako je 9. aprila ove godine Vukašinović, koji je poznat pod nadimkom Duduk, prijavio u policijskoj stanici u Leposaviću da se ispod njegovog „golf karavana“ nalazi dinamit, kao i štipaljka, pri čemu je naglasio da je eksploziv dopremljen s područja centralne Srbije. Za postavljanje eksploziva okrivio je lica bliska Srpskoj listi. Vukašinović se nakon toga, kako Alo! saznaje, sreo sa Rahimom Pacolijem, pripadnikom kosovskih obaveštajnih struktura. Oni su komentarisali navodni pokušaj njegovog ubistva, a Vukašinović je naglasio da ga je tim povodom kontaktirao i Kurtijev ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja.

Foto: Printskrin

Fotografije sve dokazuju

Na fotografiji se vidi  eksploziv ispod vozila u vlasništvu Vukašinovića. Izvori Alo! kažu da je jasno uočljivo da je nestručno lice postavilo eksploziv, imajući u vidu da je žica od eksploziva ostala nepokrivena da visi ispod auta, te je bila uočljiva veoma lako, zbog čega je celokupan događaj oko njegovog navodnog pokušaja ubistva bio nelogičan od samog starta.

Foto: Printskrin

Celokupnu akciju oko navodnog pokušaja ubistva Vukašinovića, podmetanjem eksploziva pod njegovo vozilo, isplanirale su kosovske obaveštajne strukture i njihove institucije vlasti s ciljem da se za navedeno naknadno optuže srpske strukture vlasti i lideri Srpske liste predvođeni doskorašnjim potpredsednikom Milanom Radoičićem, te da se pred međunarodnom zajednicom dodatno kriminalizuju sever KiM i srpske vlasti, kao i da se opravda buduće represivno delovanje kosovskih vlasti na navedenom području.

Celu akciju su osmislili pripadnici kosovskih obaveštajnih struktura, među kojima se nalaze Rahim Pacoli, Bljerim Šeremeti, Fljorim Džaferi i Fikret Gaši. U okviru nje je Vukašinović, zajedno sa bliskim saradnikom Eskom Ručevićem iz Novog Pazara, koji se nalazi u bekstvu od državnih organa Republike Srbije zbog kriminalnih aktivnosti i trenutno je nastanjen na području Kosovske Mitrovice, u tovaru sa švercovanom robom, sa područja Prištine dopremio eksploziv u Leposavić, a koji je naknadno Vukašinović zajedno sa Ručevićem postavio, kako bi prikazao da srpske strukture i lica okupljena oko Milana Radoičića planiraju njegovo ubistvo.

Jablanović lažirao pokušaj ubistva

Po sličnom scenariju, subverzivne aktivnosti realizovao je Marko Jablanović iz Leposavića, rođeni brat lidera Partije kosovskih Srba Aleksandra Jablanovića. On je sa svojim bliskim prijateljima, pre nekoliko meseci na području Leposavića, fingirao pokušaj svog ubistva. Naime, Jablanović je zajedno sa bivšim pripadnikom tzv. Bezbednosnih snaga Kosova fingirao pokušaj ubistva tako što je ovaj, u dogovoru sa Jablanovićem, istrčao iz žbuna i navodno iz automatskog pištolja „škorpion“ pokušao da ga ubije. Jablanović je naknadno prijavio taj slučaj i istakao da je njegov pokušaj ubistva bio neuspešan isključivo zbog toga što se zaglavilo oružje. 

Ekskluzivno: Špijunirao svoj narod, vojsku i policiju za Kurtijevih 500 evra!

Kako Alo! ekskluzivno saznaje, srpske bezbednosne službe u Raški su uhapsile Dragana Aksentijevića, zvanog Kiko, koji se sumnjiči da je dugogodišnji saradnik albanske nelegalne tzv. Obaveštajne Agencije Kosova (OAK) i određen mu je pritvor do 30 dana. On je poznat i kao rođeni brat bivše zamenice predsednika opštine Leposavić Dragane Miletić, za koju istraga pretpostavlja da mu je davala svesrdnu pomoć u špijuniranju za Kurtijev račun.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ORLOVI ODGOVORILI ALBANSKIM PROVOKATORIMA: Fudbaleri Srbije rešili da dignu glas na EURO 2024 - i to kako! (VIDEO)