VULIN U MOSKVI: Odao počast Staljinu, pa se sastao sa ruskim ministrom unutrašnjih poslova (FOTO)

Novosti online

11. 06. 2024. u 13:11

POTPREDSEDNIK Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin, koji predvodi državnu delegaciju u Moskvi, odao je danas počast pobedniku nad nacizmom Josifu Staljinu.

ВУЛИН У МОСКВИ: Одао почаст Стаљину, па се састао са руским министром унутрашњих послова (ФОТО)

Foto: Vlada Srbije

Vulin koji boravi u višednevnoj zvaničnoj poseti Moskvi, danas je odao počast najznačajnijem vođi antihitlerovske koalicije Josifu Visarionoviču Staljinu.

Foto: Vlada Srbije

On je položio cveće na Staljinov grob na Crvenom trgu.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin sastao se sa ministrom unutrašnjih poslova Rusije Vladimirom Kolokolcevim u Moskvi.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin i ministar unutrašnjih poslova Ruske Federacije Vladimir Kolokolcev, saglasili su se da je saradnja Srbije i Ruske Federacije u oblasti bezbednosti na visokom nivou. 

Ministar unutrašnjih poslova Ruske Federacije Vladimir Kolokolcev zahvalio se  Aleksandru Vulinu na pažnji koju je posvetio razvoju saradnje srpske i ruske policije  tokom njegovog mandata na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Ministar unutrašnjih poslova Ruske Federacije Vladimir Kolokolcev je obavestio potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vulina o pokušajima uvođenja ograničenja za učešće Rusije u međunarodnim policijskim organizacijama, a posebno o pokušajima isključenja iz Interpola. 

Foto: Vlada Srbije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin kazao je tokom razgovora da borba protiv transnacionalnog kriminala ne može biti uspešna bez učešća Ruske Federacije, te da mere uperene protiv Rusije, štete interesima borbe protiv kriminala i smanjuju efikasnost suprotstavljanja transnacionalnim kriminalnim grupama. 

Srpski potpredsednik Vlade zahvalio se ministru unutrašnjih poslova Ruske Federacije na poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije i sprečavanju prijema takozvanog Kosova u Interpol. 

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin istakao je da će Srbija i Rusija nastaviti da se uzajamno podržavaju u međunarodnoj areni i međunarodnim policijskim organizacijama. 

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin i ministar unutrašnjih poslova Ruske Federacije Vladimir Kolokolcev istakli su da se raduju nastavku zajedničke saradnje u oblasti bezbednosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBI PRKOSE UEFA! Srpski odgovor na velikoalbanske provokacije je stigao na EURO 2024 (FOTO)