"ZATEKLA SAM GA KAKO LEŽI PORED ŽARDINJERE": Suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića, odbranu iznela bivša sekretarica Silvana Arsović

D. Z.

11. 06. 2024. u 17:12

PRED Specijalnim većem Osnovnog suda u Prištini danas je održano suđenje osumnjičenima za umešanost u ubistvo lidera SDP Olivera Ivanović a svoju odbranu pred sudom iznela je Silvana Arsović bivša sekretarica pokojnog Ivanovića.

ЗАТЕКЛА САМ ГА КАКО ЛЕЖИ ПОРЕД ЖАРДИЊЕРЕ: Суђење за убиство Оливера Ивановића, одбрану изнела бивша секретарица Силвана Арсовић

foto D.Z.

Ona se optužnicom tereti da je izvršila krivično delo organizovanja kriminalne grupe, teško ubistvo i zloupotrebu službenog položaja.

Odgovarajući na pitanja advokatice Jovane Filipović, koja je zastupa, Arsovićeva je istakla da je kao Ivanovićeva sekretarica radila od 2006. godine kao i da se pokojni Oliver prema njoj „nikada nije ponašao kao šef, već kao prijatelj“. Ona je pred sudskim većem istakla da je tog jutra kada je ubijen Olivera zatekla kako leži pored žardinjere i da je pomislila da je doživeo infarkt ili moždani udar.

- Potrčala sam da pozovem Hitnu pomoć i zamolila ih da što pre dođu. Posle sam sa Oliverovom zamenicom Ksenijom Božović otišla u bolnicu da proverimo kako mu je. Tek tada smo čule da je Oliver upucan - istakla je Arsovićeva u svojoj odbrani.

Naglasila je da od osoba koje se spominju u optužnici poznaje samo Radeta Basaru, kao i da nikada nije bila članica ikakve kriminalne grupe.

Inače, osim Arsovićeve, za umešanost u ubistvo lidera G.I.SDP Olivera Ivanovića terete se Marko Rošić, Nedeljko Spasojević i Rade Basara koji su u pritvoru proveli tri godine, kao i Žarko Jovanović i Dragiša Marković, koji su se branili sa slobode.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine, a suđenje pred sudom u Prištini se odvija po trećoj dopunjenoj optužnici.

Kako ističe Jovana Filipović, advokatica Silane Arsović, nastavak suđenja je sutra, kada će svoju odbranu izneti Rade Basara. Završne reči biće iznete 21. juna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ORLOVI ODGOVORILI ALBANSKIM PROVOKATORIMA: Fudbaleri Srbije rešili da dignu glas na EURO 2024 - i to kako! (VIDEO)