BLAMANTNO REAGOVANJE AMERIČKE AMBASADE NA PITANJE PREDSEDNIKA VUČIĆA “GDE TO PIŠE?”: "Ne piše, rekao O' Brajen"

Novosti online

11. 06. 2024. u 20:44

AMBASADA Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini (BiH) oglasila se povodom pitanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića o državnoj imovini BiH. Njihov "odgovor" je sve osim odogovor na postaljeno pitanje.

БЛАМАНТНО РЕАГОВАЊЕ АМЕРИЧКЕ АМБАСАДЕ НА ПИТАЊЕ ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА “ГДЕ ТО ПИШЕ?”: Не пише, рекао О Брајен

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Naime, predsednik Srbije je danas putem društvenih mreža postavio jasno pitanje američkoj ambasadi u Sarajevu, koja vidi Srbiju kao remetilački faktor Dejtonskog sporazuma, a ono je glasilo - Kako, gde i od kada negde piše da imovina pripada centralnim vlastima a ne entitetima?

Ambasada u svom odgovoru navodi sledeće: 

- Kako je to pomoćnik državnog sekretara Džejms Obrajen naveo u svom govoru u februaru 2024. godine: 'Postoji način da se razgovara o imovini tako što će se o tome govoriti u relevantnim institucijama. Ali je polazna tačka i dalje jasna: imovina pripada državi' - poručili su iz Ambasade SAD-a u Sarajevu, koji su u svom odgovoru poslali i link sa tekstom govora O' Brajena.

O' Brajen je tada rekao da je 2001. godine BiH potpisala Sporazum o pitanjima sukcesije bivše Socijalističke Federalne Republike Jugoslavije (SFRJ), koji je ratifikovala Parlamentarna skupština BiH i državnu imovinu pripisala BiH, a ne entitetima.

- Godine 2001. BiH je potpisala Sporazum o pitanjima sukcesije bivše Socijalističke Federalne Republike Jugoslavije (SFRJ), kojeg je ratifikovala Parlamentarna skupština BiH i državnu imovinu pripisala Bosni i Hercegovini, a ne entitetima - rekao je tada O' Brajen.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVA SITUACIJA NA EURO 2024: Dušan Tadić nije bio na treningu Srbije dan posle meča sa Engleskom, evo i zašto