KURTIJEVI ŠPIJUNI PALILI SVOJA I TUĐA AUTA DA OPTUŽE SRPSKU LISTU: Razotkrivanje albanskih agenata među Srbima na severu KiM

Novosti online

12. 06. 2024. u 19:17

PROTEKLIH dana razotkrivena je mreža Kurtijevih agenata među Srbima na severu Kosova i Metohije koja je za prljavi novac iz Prištine bila spremna da proda svoju zemlju, svoje komšije i sugrađane.

КУРТИЈЕВИ ШПИЈУНИ ПАЛИЛИ СВОЈА И ТУЂА АУТА ДА ОПТУЖЕ СРПСКУ ЛИСТУ: Разоткривање албанских агената међу Србима на северу КиМ

Foto: Foto Kabinet premijera tzv. Kosova

Iako ne previše brojna i sačinjena od osoba sa sklonim kriminalu i narkoticima ova grupa sprovela je brojne subverzivne i terorističke aktivnosti kako bi diskreditovali predstavnike „Srpske liste“ i njihove lidere, kao i srpsku vlast u Beogradu.

Njihov krajnji cilj bila je kriminalizacija severnog dela Kosova i Metohije, kako bi otežali položaj predstavnicima srpskih institucija vlasti pred međunarodnom zajednicom i stvorili uslove za upotrebu sile prema lokalnoj srpskoj zajednici.

Prema saznanjima, takozvane kosovske bezbednosne strukture na severu Kosova i Metohije formirale su mrežu saradnika, sastavljenu od lica srpske nacionalnosti. Pomenutu saradničku mrežu regrutovale su takozvane kosovske bezbednosne strukture i njihovi pripadnici na severu KiM, i to Fljorim Džaferi, Gazmend Kajtazi, Rahim Pacoli, Bljerim Šeremeti, Besnik Veselji i Fikret Gaši. Na njenom čelu nalazi se aktuelni zamenik Ministra za zajednice u Vladi takozvane Republike Kosovo Radoica Radomirović, a članovi su njegovi najbliži saradnici Marko Jablanović, zatim Milan Vukašinović Duduk, Dragan Aksentijević KiKo, svi iz Leposavića, i Esad Rušević Esko iz Novog Pazara, koji je nastanjen u Kosovskoj Mitrovici. Prema našim saznanjima oni su organizatori paljenja vozila na području Leposavića i fizičkih napada na predstavnike Građanske inicijative Srpska lista. I ne samo to, organizovali su napade i na političke oponente Srpske liste, sve sa ciljem kako bi javnosti pokazali da iza tih nedela navodno stoje predstavnici srpskih struktura na KiM koji su povezani sa doskorašnjim potpredsednikom Srpske liste Milanom Radoičićem i vlastima u Beogradu.

Dragan Aksentijević koji je i sam član Kurtijeve špijunske mreže, tvrdi da su paljenja vozila na severu KiM organizovali Radoica Radomirović i Marko Jablanović, obojica iz Leposavića, u dogovoru sa tzv. kosovskim bezbednosnim strukturama iz Prištine. Kurtijevi bezbednjaci su sa Radomirovićem i Jablanovićem kako Alo! saznaje terorističke akte pripremali na sastancima u Prištini, a delom i u ugostiteljskom objektu „Hani“ u Leposaviću. Oni su za svoja kroiminalna dela angažovali nekoliko osoba iz Leposavića, a među njima su i Đorđe Petronijević Hašiš, Stefan Stefanović i Slađan Mijailović. Oni su po Radoicinim direktnim nalozima palili vozila na području Leposavića. Žrtve su im bile osobe bliske „Srpskoj listi“, ali i oni koji su u političkom smislu oponenti ovoj opciji i srpskim vlastima u Beogradu.

Prema napim saznanjima Aksentijević je rekao da mu je ovo prilikom konzumiranja narkotika, i to spida, lično rekao Stefan Stefanović iz Leposavića. On mu je navodno na mobilnom telefonu pokazao Radiicine naloge. U njima ga je Radomirović pozvao da zapali vozila pojedinim političkim funkcionerima na području Leposavića. Za realizaciju ovih terorisrtičkih akata Radoica je sve članove ove kriminalko-špijunske grupe nagrađivao donacijama i subvencijama od strane Ministarstva za zajednice i povratak Vlade tzv. R. Kosovo, koji predvodi Nenad Rašić i Ministarstva za lokalnu samoupravu Vlade tzv. R. Kosovo, koje predvodi Eljbert Krasnići.

Radoica i Marko zapalili „klio“

Radomirović i Jablanović zajedno sa još jednom osobom prema našim saznanjima lično su učestvovali u paljenju Aksentijevićevog automobila „reno klio“, 2022. godine. Jablanović je navodno sve snimao, dok je njegov saradnik palio auto. Razlog za ovaj teroristički čin je bio da se optuže navodne srpske ekstremističke strukture na severu KiM, navodno povezane sa „Srpskom listom“ i srpskim vlastima u Beogradu.

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EURO 2024: Albanci su potpuno šokirani, orlovi doživeli težak udarac