N1 I ALBANCI ZAJEDNO ŠIRE LAŽI PROTIV SRBIJE: Isplivao snimak sa konferencije u Sarajevu koji ih demantuje (VIDEO)

Novosti online

12. 06. 2024. u 22:18

OPOZICIONI N1 zajedno sa Albancima objavili su lažne informacije kako su članovi srpske delegacije na RACVIAC konferenciji koja se održava u Sarajevu, udarali pesnicama po stolu i gasili mikrofone.

Н1 И АЛБАНЦИ ЗАЈЕДНО ШИРЕ ЛАЖИ ПРОТИВ СРБИЈЕ: Испливао снимак са конференције у Сарајеву који их демантује (ВИДЕО)

Foto: Printksrin

Sada se pojavio video snimak koji demantuje laži koje su širili N1 i Albanci, a na njemu se vidi da Milica Nikolić, poslanica SNS, koja je prisustvovala ispred Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije.

Njeno saopštenje prenosimo u celosti:

Zbog činjenice da nisu imali sta da traže i o čemu da govore danas u Sarajevu, Kurtijevi predstavnici su pribegli njima svojstvenoj metodi, a to je bestidna laž! Bestidna laž koja je brzinom svetlosti preneta na tajkunskim medijima, koji su pored Kurtija počeli da promovišu i njegove uposlenike.

Tokom RACVIAC konferencije koja se održava u Sarajevu, a koja je posvećena parlamentarnom nadzoru sektora bezbednosti, kada smo kao predstavnici srpske delegacije, narodni poslanik Darko Jovanović i ja ukazali da je učešće predstavnika privremenih institucija u Prištini besmisleno, zbog činjenice da je Kosovo i Metohija sastavni deo Republike Srbije, po Rezoluciji 1244 SB UN, kao i da je ovom Rezolucijom, Kumanovskim sporazumom, jasno definisano da tzv. bezbednosne snage moraju biti razoružane, zbog cega ne mogu govoriti na ovu temu, a što je određeno i samim aktima RACVIACA, oni su počeli sa iskljucivanjem mikrofona.

Dodatno, kada sam podsetila da je Kurtijev pripadnik pucao na srpske dečake koji su nosili Badnjak, na Božić, u januaru 2022, predstavnik Albanije je konstantno isključivao mikrofon. Iako su predstavnici Albanije i Hrvatske podržali takvo besramno ponašanje, poručila sam da ću, koliko god je potrebno uključivati mikrofon iznova, ali da neću odustati.

Posle toga, Kurtijevi predstavnici se više u toku dana nisu javljali za reč, ali su besramno slagali kako smo mi lupali šakom od sto i kako smo mi isključivali mikrofone.

Iako se Kurtijevi predstavnici nisu vise javljali za reč, predsednica odbora za Hrvate, koja je kao gošća nastupala na ovom skupu, Zdravka Bušić, u svom izlaganju prejudicirala je kako će lažna država postati članica Saveta Evrope, na šta smo mi odreagovali demonstrativnim napuštanjem prostorije u kojoj se održava konferencija. Nakon toga je usledilo izvinjenje od direktora RACVIACA, ali i same učesnice, kao i uveravanje da se takav incident više neće ponoviti.

Na svakom mestu i uvek, podsetićemo sve one koji krše principe međunarodnog prava da je po Rezoluciji 1244 SB UN, Kosovo i Metohija sastavni deo naše zemlje, uz privremenu civilnu i vojnu upravu UN. I uvek i na svakom mestu, branićemo interese našeg naroda!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Kako se raj na zemlji PRETVORIO U PRAVI PAKAO